Press "Enter" to skip to content

Când trebuie să pui, de fapt, sarea în ciorbă. Majoritatea oamenilor fac o greșeală uriașă

Ciorba este un preparat esențial pe mesele românilor, motiv pentru care gospodinele o pregătesc foarte des. Chiar dacă s-ar crede că acestea știu toate trucurile, una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac este momentul în care adaugă sarea. Iată când trebuie să pui, de fapt, sarea în ciorbă.

  • Când se pune sarea în ciorbă
  • Puțini oameni știu acest lucru

Cu toții ne amintim de gustul ciorbei gătite de bunicile noastre, pe care nu am reușit să îl mai reproducem. Oricâte rețete ar exista, unele trucuri rămân mai puțin stiute de lume. Dacă credeai că este dificil să gătești o ciorbă delicioasă, care să îți amintească de gustul copilăriei, ei bine, tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai adăugat sarea în momentul recomandat. Acest lucru îi va schimba radical gustul mâncării tale.

Când trebuie să adaugi sarea în ciorbă

Majoritatea oamenilor fac această greșeală atunci când gătesc ciorbă, chiar dacă au respectat întocmai ingredientele și modul de preparare din rețetă. Unul dintre cele mai importante aspecte pentru o ciobă cu un gust de neuitat este momentul în care se adaugă sarea. Puțini oameni știu când trebuie să facă acest lucru.

Ei bine, recomandările bucătarilor spun că sarea trebuie adăugată în carnea pe care o vei pune în ciorbă, dar și în ceapa sau usturoiul călit. Mai mult, apa în care fierb legumele trebuie să aibă, la rândul ei, sare. Chiar dacă pare o cantitate prea mare pentru o singură ciorbă, acest ingredient îi va oferi preparatului aroma pe care și-o dorește toată lumea.

Ce cantitate de sare trebuie să adaugi în ciorbă

Un alt aspect la fel de important ca și momentul în care adăugăm sarea în ciorbă, este cantitatea. Pentru a nu ajunge ca ciorba ta să aibă un gust prea sărat, este bine să știi care este cantitatea recomandată pentru acest preparat.

Așadar, în cazul ciorbelor, supelor sau sosurilor, trebuie adăugată o linguriță jumătate de sare. Dacă gătim carne, cantitatea recomandată este de o linguriță de sare. În ceea ce privește apa în care fierbem pastele, este recomandată o cantitate de o lingură de sare pentru un litru de apa.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page