Press "Enter" to skip to content

Când trebuie stropite roșiile cu bicarbonat de sodiu și cum trebuie să prepari soluția. Doar așa vei obține mereu o recoltă bogată

Roșiile se stropesc cu un amestec special pentru a fi frumoase, sănătoase și gustoase cât mai mult timp. Așadar, când trebuie stropite roșiile cu bicarbonat de sodiu și cum trebuie să prepari soluția. Doar așa vei obține mereu o recoltă bogată.

Cum și de ce se stropesc roșiile cu bicarbonat de sodiu. Vei avea o recoltă mult mai bogată

Stropirea roșiilor cu bicarbonat de sodiu nu se face oricum, ci trebuie respectați câțiva pași.

Acum vă dezvăluim cum să preparați soluția și când ar trebui aceasta aplicata pentru a proteja plantele din grădină. Astfel, veți obține numai roșii bio, fără chimicale.

Ce este făinarea și cum afectează tomatele

Pentru prima dată trebuie să aflați că făinarea este una dintre cele mai cunoscute boli ale roșiilor, iar principala cauză este umiditatea ridicată din aer, 85-95%.

Astfel, această boală a tomatelor apare în zilele ploioase de vară sau în sere și solarii. De asemenea, ar mai trebui să aveți grijă și la fertilizările excesive cu azot, pentru ca în combinație cu umezeala ridicată, favorizeaza apariția făinării roșiilor.

Primele simptome ale bolii sunt apariția petelor galbui pe frunze. În plus, vei observa și acea eflorescență fină, care are o culoare cenușie-albicioasă.

Prevenția, foarte importantă

Cu siguranță, prevenția este iarăși importantă, astfel că dacă e vorba de roșii cultivate în solarii, aici temperatura trebuie să fie de peste 24 de grade Celsius, iar umiditatea se va reduce sub 75%.

Soluția cu bicarbonat pentru stropirea roșiilor se prepară cu bicarbonat de sodiu și apă. De asemenea, se poate adăuga lapte, dar și puțin detergent de vase. Acesta din urmă va ajuta preparatul să adere mai bine pe frunze.

Prima rețetă de tratament cu bicarbonat de sodiu

Unii grădinari adaugă ulei vegetal pentru a da soluției mai multă consistență și pentru a o face mai lipicioasă. O altă opțiune este să completați preparatul cu ulei horticol.

O primă rețetă de tratament cu bicarbonat pentru roșii, conform experților în grădinărit, presupune amestecarea a 250 ml de lapte cu un 1 litru de apă la care se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru fiecare 250 ml de apă, respectiv patru lingurițe dacă folosiți un litru de apă.

Ingredientele trebuie bine amestecate bine înainte de a fi pulverizate pe plantele de tomate.

A doua rețetă cu bicarbonat

O altă rețetă de tratament cu bicarbonat pentru tomate presupune un amestec de 7 litri de apă, 6 linguri de ulei vegetal sau horticol și 8 lingurițe de bicarbonat de sodiu. La fel ca și la prima rețetă, totul trebuie bine omogenizat înainte de a se aplica soluția pe plantele de roșii.

Înainte de a se pulveriza soluțiile, frunzele bolnave sau uscate trebuie îndepărtate, păstrând doar frunzele verzi.

Când se stropesc roșiile

Soluțiile se pun în pulverizator și se stropesc frunzele roșiilor, mai ales cele care au fost afectate de făinare. Soluția se împrăștie atât pe suprafața frunzelor, precum și pe spatele acestora.

Nu în ultimul rând, cei mai pricepuți grădinari recomandă ca stropirea cu soluție pe bază de bicarbonat a roșiilor să se facă dimineața.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page