Press "Enter" to skip to content

Care este diferența dintre făina 000 și făina 650. La ce se folosește fiecare

Cu siguranță ai avut pe ambalajul făinii unele cifre pe care, cel mai probabil, le-ai ignorat. Cu toate acestea, există anumite diferențe între tipurile de făină, lucru indicat prin intermediul unui cod notat pe pachet.

  • Care este diferența dintre făina 000 și făina 650
  • La ce folosește fiecare

Codul inscripționat pe pachetul de făină are rolul de a te ajuta în a alege produsul de care ai nevoie în funcție de ce urmează să gătești. De aceea, se spune că un anumit tip de făină este indicat dacă o folosești pentru prăjituri sau aluat, în timp ce este bine să folosești un alt tip de făină pentru pâine.

Ce diferențe există între făina 000 și făina 650

Două dintre cele mai des întâlnite tipuri de făină sunt cea de 000 și cea de 650. Prima dintre ele este cea mai fină și este indicată să fie folosită dacă pregătești deserturi, creme cu texturi fine sau alte dulciuri.

Cu toate că este considerată cea mai rafinată dintre toate celelalte, are cel mai mic număr de proteine. Chiar și așa, este bine să o folosești pe aceasta în locul făinii de 650 care este utilizată pentru pâine și covrigi.

Făina de 650 are un conținut ridicat de gluten, ceea ce o face ideală pentru produsele de panificație. Este bine să fie integrată și în aluatul de pizza, covrigi, pentru că va ajuta ca textura să fie una crocantă. Față de făina 000, este cel mai puțin rafinată, dar își păstrează proprietățile nutritive mai mult timp

Ce alte diferențe mai există între celelalte tipuri de făină

Pe lângă produsele cu codurile 000 și 650, mai există făină 550 și 1050. Prima dintre ele are un scăzut mai mic de gluten, poate fi integrată în aluat, dar nu este la fel de recomandată că făina 000, pentru că există șanse ca produsul să nu crească la fel de bine. În special, este indicată pentru foietaje sau biscuți, unde nu e necesară acea textură fină.

În schimb, făina de 1050 este folosită este mai apropiată de cea de 650 prin faptul că are gluten, dar nu la fel de mult precum cea folosită la pâine. Are mai multe proprietăți nutritive decât făina 000, doar că nu va ajuta la obținerea unui aluat pufos, așa cum se întâmplă în cazul făinii 000.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page