Press "Enter" to skip to content

Care sunt simptomele malariei. Tot mai mulți pacienți, în stare gravă din cauza bolii

Tot mai mulți pacienți sunt în stare gravă la spitalele din România din cauza malariei. În acest articol vă vom spune care sunt simptomele malariei. Iată ce trebuie să aveți în vedere despre această boală!

  • Simptomele malariei
  • Situația este gravă în România

Malaria este o boală cauzată de paraziți protozoari din genul Plasmodium. Acești paraziți sunt transmiși oamenilor prin mușcătura de țânțar infectat cu Plasmodium. Există mai multe specii de Plasmodium care pot cauza malarie, cele mai comune fiind P. falciparum, P. vivax, P. ovale și P. malariae. Iată ce trebuie să aveți în vedere cu privire la această boală!

Simptomele malariei

Simptomele malariei pot varia în funcție de tipul de parazit care cauzează infecția și de stadiul bolii. Cele mai comune simptome ale malariei includ următoarele:

-febra, care poate fi intermitentă sau continuă, cu creșteri bruște ale temperaturii;

-frisoane sau tremurături;

-transpirație abundentă;

-dureri de cap și dureri musculare:

-oboseală și slăbiciune;

-dureri de stomac, greață, vărsături și diaree:

-icter (colorarea galbenă a pielii și a ochilor), în cazuri severe.

Este important de remarcat că simptomele malariei pot fi similare cu cele ale altor afecțiuni, cum ar fi gripa sau alte infecții virale, și pot varia în intensitate. Dacă există suspiciunea de infecție cu malaria, este important să căutați îngrijire medicală imediată pentru diagnostic și tratament adecvat.

Ce a transmis Ministerul Sănătăţii cu privire la această boală

Ministerul Sănătății a transmis săptămâna trecută un apel către turiștii români care se deplasează în zone tropicale, încurajându-i să consulte medicii înainte de plecare pentru a discuta despre măsurile de protecție împotriva malariei.

În ultimele trei luni au fost consemnate 11 cazuri de malarie în România. Aceste cazuri au implicat persoane care au călătorit în zonele endemice din Africa, dintre care 4 au fost înregistrate în noiembrie și decembrie, iar 3 în ianuarie.

„Malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles), iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari”, a transmis Ministerul Sănătății.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page