Press "Enter" to skip to content

Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii. Prețurile au explodat în România

Prețurile la roșii au explodat în ultima perioadă, atingând niveluri greu de susținut pentru majoritatea bugetelor. Cât a ajuns să coste un kilogram a devenit o preocupare centrală pentru cei care își doresc să integreze produsele locale în dieta lor zilnică.

  • Prețul pentru un kilogram de roșii
  • Vești proaste pentru români

În ultima perioadă, prețurile la roșii au atins cote alarmante în România, ajungând la peste 35 de lei pe kilogram în tarabele din piețe.

Prețul pentru un kilogram de roșii

Fermierii se confruntă cu un cost uriaș de producție, chiar în ciuda ajutoarelor primite de la guvern, ceea ce determină ca prețurile să fie mult peste posibilitățile financiare ale consumatorilor.

Potrivit declarațiilor fermierilor, costurile ridicate includ nu doar inputurile necesare în procesul de cultivare, ci și diverse taxe și impozite pe care trebuie să le suporte în contextul actual al economiei. Astfel, prețul final al roșiilor românești a depășit de cinci ori cel al celor importate din țări precum Turcia sau Grecia.

În comparație, un kilogram de roșii aduse din aceste țări vecine costă în jur de 7 lei în marile magazine, făcând legumele autohtone practic inaccesibile pentru mulți consumatori. Oamenii sunt conștienți de beneficiile consumului de produse locale, dar prețul prohibitiv îi determină să renunțe la achiziționarea acestora.

Mai mult, un alt aspect invocat de cumpărători este calitatea semințelor folosite în serele românești, care, ironic, sunt și acestea adesea importate. Consumatorii se plâng că roșiile produse local nu oferă gustul autentic pe care îl așteaptă, astfel că preferă să apeleze la importuri mai accesibile și mai consistente din punct de vedere gustativ.

Cât costă un kilogram de nucă

Gospodinele din întreaga țară se pregătesc să respecte tradiția și să pregătească delicioșii mucenici cu nucă.

Cu toate acestea, prețurile la miezul de nucă au explodat în piețele din România, punând presiune asupra bugetelor gospodăriilor care doresc să procure acest ingredient esențial pentru preparatele festive.

Potrivit informațiilor obținute de la mai multe piețe din țară, prețurile pentru un kilogram de miez de nucă variază considerabil, situându-se între 33 și 60 de lei. În Piața Obor din București, un kilogram de miez de nucă poate fi achiziționat la prețul de 35 de lei, în timp ce în Piața Gemeni, tot din București, același kilogram de miez de nucă ajunge să coste impresionanta sumă de 60 de lei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page