Press "Enter" to skip to content

Cât a ajuns să coste un litru de ulei în magazinele din România. Țara noastră are cel mai mic preț din ultimii doi ani la acest produs

Deși în ultima perioadă multe produse s-au scumpit, în prezent, potrivit informațiilor, România are cel mai mic preţ la uleiul de floarea-soarelui din ultimii doi ani. Un litru a ajuns să coste chiar și cu cinci lei mai puţin.

  • Cu cât se vinde un litru de ulei în magazinele din România
  • Produsul are cel mai mic preț din ultimii doi ani

Într-o perioadă a scumpirilor, uleiul are cel mai mic preț din ultimii doi ani. Potrivit informațiilor, produsul are un cost mic pentru că piaţa este inundată de ulei ucrainean, mai ieftin, dar de o calitate îndoielnică, după cum spun specialiștii, scrie observatornews.ro.

Cu cât se vinde un litru de ulei în magazinele din România

Preţul uleiului de floarea-soarelui a tot fluctuat de-a lungul anilor. În prezent, pentru un litru de ulei, românuii plătesc aproximativ 7 lei. Există însă și ulei de floarea soarelui cu 5,50 lei, produs în Ungaria.

”În momentul de faţă, nu ştiu dacă mai mult de 1% sau 2% din uleiul de la retaileri este din Ucraina. Eu rar am văzut câte o sticlă de ulei care a venit din Ucraina. Nu te obligă nimeni să cumperi ulei din Ucraina când ai 7 tipuri de produse româneşti.”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

Fermierii români spun că sunt afectați de concurență și asta pentru că, din Ucraina, sunt aduse cantităţi uriaşe de ulei prin bazinul Mării Negre.

”Este ieftin pentru că Ucraina nu are taxele pe care o ţară din Uniunea Europeană le are. Inclusiv din punct de vedere a sănătăţii seminţelor de floarea soarelui pot fi probleme pentru că în Ucraina nu ştim cu ce se fac tratamente.”, spune Dragoş Frumosu, președinte Sindalimenta.

Din cele aproape 672.000 de tone de ulei de floarea-soarelui exportate de Ucraina, un sfert a ajuns în țara noastră.

”S-a permis intrarea în Uniunea Europeană a unei cantităţi nelimitate cumva, s-au produs sincope majore. Riscăm să pierdem o parte din fermierii din zona noastră.”, a declarat Alina Crețu, director executiv Forumul APPR, scrie sursa anterior menționată.

La ce folosește căpăcelul de plastic de la sticla de ulei

Dacă te întrebi la ce poți folosi căpăcelul de plastic de la sticla de ulei, trebuie să știi că îți poate fi de folos în bucătărie. Mai exact, te poate ajuta să măsuri cantitatea de ulei care se pune în mâncare.

Tot ce trebuie să faci este să deschizi sticla, desfaci căpăcelul inelar, iar în loc să îl arunci, îl poziționezi invers, în gâtul sticlei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page