Press "Enter" to skip to content

Cât a ajuns să coste un pachet de unt în supermarket. Prețul este unul exagerat

În ultima perioadă la noi în țară au avut loc scumpiri din cauza inflației, iar prețul alimentelor este unul mult mai mare față de cel inițial. Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar românii au început deja să facă provizii de alimente pentru a pregăti mesele îmbelșugate de Sărbători. Untul este un ingredient care nu lipsește din preparatele pentru Crăciun, însă a reușit să coste destul de mult în supermarket-urile de la noi din țară.

  • Care este prețul unui pachet de unt
  • Iată cât a ajuns să coste în supermarket!

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar românii au făcut deja provizii pentru mesele îmbelșugate de Crăciun, însă prețurile au explodat din cauza inflației. Alimentele au crescut enorm în supermarket-urile de la noi din țară, iar dacă vrei să ai o masă îmbelșugată trebuie să scoți sume mari de bani din buzunar.

Cât a ajuns să coste un pachet de unt în supermarket

Untul este ingredientul care nu lipsește din preparatele pentru Crăciun, asta pentru că gospodinele aleg să gătească diferite deserturi delicioase, dar și preparate tradiționale. Untul z ajuns să coste în supermarket-uri aproape 20 de lei, iar în vară același produs costa 11 lei.

Untul nu este singurul aliment care s-a scumpit asta, deoarece laptele, carnea și uleiul au ajuns să aibă prețuri destul de mari. Dacă îți dorești să-ți umpli coșul de cumpărături cu alimentele de bază, prețul este unul dublu față de cel de anul trecut.

Prețurile de la alimente au explodat

Cei care vor să se bucure de mese îmbelșugate de Crăciun, vor scoate din buzunar sume mari de bani, asta pentru că prețurile sunt mult mai mari. O sticlă de ulei a ajuns să coste aproape 16 de lei, iar mălaiul costă undeva la 9 lei în unele magazine.

Un carton de 30 de ouă a ajuns să coste aproximativ 20 de lei, iar 1 litru de lapte este peste 8 lei în unele magazine de la noi din țară. Alimentele s-au scumpit destul de mult din cauza inflației, iar prețurile acum sunt mult mai mari față de cele de anul trecut.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page