Press "Enter" to skip to content

Cât câștigă un chelner pe terasele de la malul Mării Negre

Suntem în plin sezon estival, motiv pentru care stațiunile de pe litoralul românesc au fost luate cu asalt de turiștii care și-au dorit zile însorite și relaxate la malul Mării Negre. Fie că și-au luat o vacanță cu masă inclusă sau nu, inevitabil, cu toții ajung să zăbovească la terase… Și, desigur, nu mai este un secret pentru nimeni că, oamenii care ajung în Mamaia sunt destul de darnici când vine vorba de bacșiș! Atsfel, o chelneriță ajunge să plece acasă cu un bacșiș destul de bun la finalul zilei.

Suma de bani pe care o câștigă o chelneriță pe zi, cu tot cu bacșiș, la o terasă din Mamaia

Multe persoane s-au întrebat câți lei ajunge să câștige o chelneriță din Mamaia într-o singură zi… Și, în urma unei anchete, CANCAN.RO a aflat suma impresionantă pe care aceasta o primește. Înainte să vă dezvăluim cifra exactă, vă spunem că salariul pe care îl încasează este unul mic: cuprins între 1.500 – 1.800 lei pe lună. Stați, căci nu am terminat. La această remunerație, chelnerițele pot ajunge să adauge zilnic suma de 1.000 de lei!

În medie, o chelneriță servește cam 100 de mese într-o zi normală de muncă… În cazul în care primește șpaga medie de 10 lei de la fiecare masă, la finalul turei, ajunge să aibă în buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 1.000 de lei. Cu alte cuvinte la salariului cuprins între 1.500 și 1.800 lei, el adaugă șpaga de 1.000 de lei pe zi, ceea ce le face să își îndeplinească multe dintre dorințe.

Schimbând puțin registrul, vă spunem că firmele din industria HoReCa reclamă că se confruntă în această perioadă cu o lipsă majoră de personal. Potrivit estimărilor, de pe litoralul din România lipsesc 25.000 de angajați, fapt care afectează calitatea serviciilor, potrivit business24.ro. Această situație a fost precizată și de deputatul USR-PLUS Cristina Prună într-o postare pe Facebook.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page