Press "Enter" to skip to content

Cât costă un kilogram de cireșe în piețele din România. Nu oricine își permite să cumpere: „Nu prea avem vânzare”

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că scumpirile din ultima perioadă au luat cu asalt pe toată lumea. Când vine vorba de cireșe, ei bine, românii preferă să nu dea banii pe ele deocamdată. Iată cât costă un kilogram de cireșe în piețele din România! Nu oricine își permite să cumpere!

  • Prețul unui kilogram de cireșe în piețele din România
  • Nu oricine își permite să cumpere

Majoritatea legumelor și fructelor de pe piețele din România sunt destul de scumpe, pentru că sunt produse bio și se vând cu mult mai mult decât cele din supermarket. Iată ce preț au cireșele în piețele din țara noastră!

Prețul unui kilogram de cireșe în piețele din România

Primele cireșe ale sezonului au fost aduse din Grecia și s-au scos la vânzare în Piaţa Centrală din Buzău, acolo unde românii s-au dus să cumpere, însă au rămas dezamăgiți. Aceste fructe se vând cu 60 de lei kilogramul.

Daniela, un comerciant din Piața Centrală din municipiul Buzău, a explicat că cireșele sunt mai scumpe, pentru că sunt aduse din Grecia. Cu toate acestea, oamenii pot alege să cumpere și cireșe la caserolă, care au prețuri mult mai mici, între 10 și 15 lei.

„Sunt aduse din Grecia, preţul este de 60 de lei kilogramul, dar vindem şi la caserole cu preţul de 10 sau 15 lei. Nu prea avem vânzare. Sunt primele apărute pe piaţă, iar preţurile pentru oameni sunt ridicate”, a spus ea, potrivit hotnews.ro.

Oamenii nu vor să cumpere cireșe

Oamenii refuză să cumpere cireșe de pe piețele din România. Aceștia spun că prețurile sunt mult mai crescute, cu toate că anul trecut cireșele se vindeau cu 80 de lei kilogramul. Mai ales pensionariim care au bani puțini spun că nu își permit să cumpere nici măcar sâmburii cireșelor.

„Am 40 de ani de muncă şi 1.500 de lei pensie, nu îmi permit să cumpăr nici sâmburii”, a spus un client.

„Nu prea s-au făcut, deocamdată mai aşteptăm, poate mai scad preţurile”, a adăugat un altul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page