Press "Enter" to skip to content

Cât timp este bine să lași porumbul la fiert. Secretul folosit de vânzătorii de pe litoral

Este vară, iar concediile deja au început în țara noastră. Cei mai mulți dintre salariații români se îndreaptă și în acest an tot către litoralul românesc, acolo, însă, unde prețurile se arată a fi unele destul de mari. Ei bine, porumbul pare să fie vedeta și în 2023 pe plajele de la malul Mării Negre. Totodată, cei care nu se încumetă să plătească prețul unui astfel de porumb fiert, îl poate prepară acasă. Însă, există un secret pentru al face identic la gust cu cel al vânzătorilor de pe litoral.

  • Cât timp se fierbe porumbul
  • Cum se procedează corect

Porumbul este una dintre cele mai consumate cereale din întreaga lume. Acest aliment este o cereală originară din America Centrală cultivată azi în multe regiuni ale lumii ca plantă alimentară, industrială și furajeră, reprezintă alături de grâu, 80% din producția de cereale.

Ce se știe despre porumbul fiert

Trebuie să știți că, porumbul, așa cum îl cunoaștem astăzi, nu ar fi existat dacă nu ar fi existat oamenii care l-au cultivat și, mai apoi dezvoltat.

Potrivit ultimelor studii, specialiștii susțin că la origine porumbul are o iarbă sălbatică numită teosinte, care arăta foarte diferit de porumbul nostru de astăzi, asta pentru că boabele erau mici și nu erau așezate unul lângă altul, așa cum se întâmplă cu boabele de pe știuletele decorticat al porumbului modern.

În cât timp se fierbe porumbul

Cât despre tipul de fierbere al unui porumb, trebuie să știm că acesta variază în funcție de prospețime, mărime, tip și cantitatea de porumb care se gătește. Mai exact, timpul poate fi cuprins între 2 și 10 minute, în funcție de tip.

Mai mult decât atât, timpul de fierbere al porumbului depinde de prospețimea și dulceața acestuia, precum și de faptul dacă este încă pe știulete, în coajă sau decojit în boabe. Totodată, fierberea excesivă poate avea ca rezultat o textură neplăcută și moale și îi poate reduce activitatea antioxidantă.

Cum se pregătește porumbul pentru fierbere

Trebuie să știi că pentru a fierbe porumbul cu tot cu coajă, pur și simplu clătește porumbul în apă proaspătă și pune știuleții intacți în oala cu apă clocotită.

Însă, dacă intenționezi să fierbi porumbul cu coajă, îndepărtează coaja și mătasea înainte de a pune știuleții în apă clocotită.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page