Press "Enter" to skip to content

Cât timp trebuie să lași friptura la cuptor. Așa va ieși suculentă și fragedă

Pe lângă celebrele sarmale sau ciorbă, preparate pe care gospodinele le prepară în pragul sărbătorilor de iarnă, multe dintre bucătărese scot pe masa de Crăciun și friptura de porc. Acest preparat este unul preferat de forte mulți români și poate fi servit cel mai bine cu o garnitură de cartofi la cuptor. Cât timp trebuie să lași friptura la făcut.

  • Cât timp trebuie să lași friptura la cuptor
  • Așa va ieși suculentă și fragedă

Fripura la cuptor este unul dintre preparatele servite de mulți români de Crăciun și de Revelion. Acest preparat necesită foarte mare atenție în pregătire dacă vrem să avem o carne suculentă și fragedă.

Cât timp trebuie să lași friptura la cuptor

Friptura de porc se poate găti, în general, din mușchi, din ceafă, cotlet sau orice parte a porcului preferi. Un astfel de preparat trebuie să aibă o crustă rumenă și condimentată. Carnea din interior trebuie să fie și ea fragedă și suculentă.

Cel mai important la acest preparat este tipul de carne pe care îl alegi, dar și cantitatea din acest produs.

Trucul simplu care o face fragedă și suculentă

Majoritatea persoanelor vor ca friptura de porc să fie moale și suculentă. Însă, pentru acest lucru, ea trebuie să stea la cuptor în jur de o oră și jumătate. Dacă carne de porc este ținută la cuptor mai mult timp, ea se va întări și își va pierde chiar din arome.

Așadar, dacă vrei un preparat reușit trebuie să lași carnea la foc mare în primele 20 de minute. După acest timp, trebuie să setezi cuptorul la o temperatură medie, astfel ca interiorul să se facă și el. În momentul în care adaugi tava cu fripura la cuptor, acesta trebuie să fie preîncălzit la 220 de grade Celsius.

După 20 de minute, trebuie să setezi cuptorul la 180 de grade. Însă, apoiebuie să mai lași la gătit friptura pentru încă 40 de minute.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page