Press "Enter" to skip to content

Câte ore rezistă salata Boeuf în frigider, de fapt. Dacă nu o mănânci până atunci, arunc-o la gunoi!

Mulți români se întreabă, după Crăciun și Revelion, cât vor mai putea mânca din bucatele cumpărate și depozitate, cu atenție, în frigiderele generoase.

De exemplu, tradiționala salata de boeuf nu se pune niciodată neacoperită în frigider și nu se ține mai mult de 48 de ore de la preparare.

Primul indiciu că maioneza nu mai este bună de mâncat și poți avea probleme la stomac este atunci când se formează o crustă deasupra.

Salata de boeuf este o adevărată bombă calorică și „încearcă” sistemul digestiv, de aceea se recomandă consumul cu moderație.

Mituri despre alte alimente

Aloysa Hourigan, șefa Biroului Australian de Nutriție, avertizează că temperatura ideală din frigider este de 6-8 grade Celsius.

Totuși, produsele din ouă, pui, porc sau lactate au grade diferite de alterare. Astfel, trebuie să respectăm anumite reguli de conservare.

Pentru maioneză făcută în casă, de obicei folosită în salata de boeuf, nu este recomandat să fie consumată la mai mult de două zile de la preparare.

Șunca de porc

Un picior de porc afumat este nelipsit de la masa de Crăciun. Preparatul delicios trebuie ținut într-un vas cu capac pentru a nu se usca și pentru a nu se oxida.

Dar dacă nu se mănâncă integral, trebuie păstrat într-un vas cu capac pentru a nu se usca și pentru a nu se oxida.

Dacă este gătit cu o crustă de sare, carnea poate rezista și până la masa de Revelion. Dacă nu are sare, se recomandă congelarea!

Friptura de porc

Puteți să țineți friptura gătită pentru masa de Crăciun cel mult 48 de ore în frigider. Friptura de porc este unul din alimentele care prezintă un risc ridicat de alterare, spune Hourigan.

Puiul

Nu păstrați mai mult de 48 de ore carnea gătită de pui. Carnea de pui este ca un magnet pentru salmonella și campyllobacter, responsabile cu diareea, durerile de cap și starea de vomă!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page