Press "Enter" to skip to content

Câți bani se dau la nuntă în 2023

Când alegi să confirmi participarea la o nuntă, te vei gândi la ținută, dar și la darul pe care îl vei oferi mirilor. După scumpirile din ultima vreme, suma a crescut, iar cel mai mult contează și gradul de rudenie pe care îl aveți.

  • Câți bani se dau la nuntă în 2023
  • Darul poate ajunge până la 4.500 de lei

Nunțile sunt evenimentele la care îndrăgostiții aleg să celebreze iubirea alături de cei dragi. Totul este despre cei doi, iar darul de nuntă trebuie să fie pe măsură. În 2023 au crescut față de anii precedenți, mai ales după valul de scumpiri.

Câți bani se dau la nuntă în 2023, după valul de scumpiri

Nunțile sunt o celebrare a iubirii dintre parteneri, iar darul pe care îl oferă nuntașii poate fi destul de mare. După valul de scumpiri din ultimele luni, acesta a crescut substanțial, iar cei care au mai multe evenimente în acest an, trebuie să-și pregătească bine portofelul, căci vor avea sume importante de scos.

Atunci când mergem la o nuntă, va trebui să știm, în avans, suma pe care o vom lăsa pentru miri. Cu acești bani, ei vor trebui să achite serviciile pe care le-au avut, dar și să rămână cu o anumită sumă, ce ar reprezenta un început de drum în calitate de soț și soție.

Darul se calculează în funcție de relația care există între voi, locația sau și serviciile pe care le oferă, aici putem vorbi despre show-uri în timpul evenimentului, bar special de băuturi sau alte lucruri pentru care au optat mirii.

Un dar de nuntă pentru un cuplu ce nu este înrudit cu mirii este cuprins între 1500 și 2000 de lei, iar suma poate să crească, în funcție de relația voastră.

Suma pe care o pui în plic depinde de relația pe care o ai cu mirii

În funcție de cât de apropiați sunteți cu mirii, darul de nuntă va crește. Un meniu la un restaurant variază între 70 și 130 de euro, astfel, darul trebuie să fie mai mare decât suma.

Partenerii unui cuplu cu venituri cuprinse între 4.500-10.000 de lei și sunt amici cu mirii vor scoate din buzunar între 1.500-1.650 de lei.

Pentru prietenii mai apropiați, darul de nuntă va crește și poate ajunge până la 2.000 de lei, iar pentru frați se recomandă între 2.450 și 2.750 de lei.

Nașii care au rolul de părinți spirituali vor trebui să scoată o sumă mai mare din buzunar. Astfel, darul lor începe de la 3.200 de lei și poate ajunge până la 4.500 de lei.

Nici părinții mirilor nu sunt mai prejos, ei vor lăsa ca dar o sumă cuprinsă între 2.800 și 3.500 de lei pentru copiii lor, care au ales să-și unească destinele și să arate tuturor iubirea pe care și-o poartă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page