Press "Enter" to skip to content

Ce conține, de fapt, telemeaua din Lidl, Carrefour sau Kaufland. Mulți români nu au habar ce mănâncă

Românii trebuie să știe din ce este făcută telemeaua din Lidl, Carrefour sau Kaufland. Semnele pe care trebuie să le urmărești.

Atunci când vine vorba de la telemeaua din marile lanțuri de magazine, trebuie să știi că există semne clare pe care trebuie să le urmărești pentru a vedea dacă s-au folosit produse naturale sau nu.

Comerțul în România nu mai este la fel ca altădată. Românii găsesc la raft tot felul de produse, care nu sunt tocmai naturale, chiar dacă sunt vândute sub această titulatură. Așadar, trebuie să fim atenți pe ce ne dăm banii atunci când mergem la magazin.

Trebuie să citim foarte bine etichetele care însoțesc produsele, dar trebuie să acordăm atenție și anumitor semne pe care trebuie să le urmărim pentru a depista dacă produsul pe care urmează să îl cumpărăm este sau nu unul de calitate.

În urma unor teste, s-a constatat faptul că în multe cazuri telemeaua foarte scumpă nici măcar nu conține lapte, iar astfel de produse se găsesc peste tot, începând de șa piață, până la marile magazine.

În aceste condiții, trebuie să știm să verificăm brânza, care nu este ieftină deloc. Un kilogram a ajuns să coste chiar și 75 de lei și uneori aceasta este făcută din cu totul altceva decât lapte.

Un prim aspect de care trebuie să ținem cont este culoarea brâzneturilor. O brânză făcută din grăsimi vegetale va fi mai albă decât una care conține numai lapte. Totodată, textura brânzei naturale este diferită față de cea amestecată cu unt sau margarină. Brânza din grăsimi vegetale este mai compactă și mai moale, pe când cea din lapte este mai aerată.

Este important de știut că legea nu interzice adaosurile de lapte praf și grăsimi vegetale în produsele pe bază de lapte proaspăt. Cu toate astea, fabricantul este obligat să menționeze clar acest lucru pe etichetă și nu mai are voie să folosească denumirile consacrate: unt, smântână, telemea.

Astfel, data viitoare când mergi la Lidl, Carrefour, Kaufland sau alte supermarketuri, verifică foarte bine conținutul etichetelor produselor alimentare, dar să fii atent și la textura brânzei. Telemeaua din lapte de vacă, oaie sau capră trebuie să fie ușor aerată. Dacă ai cumpărat un produs foarte neted, atunci există mari șanse ca acesta să nu fie natural.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page