Press "Enter" to skip to content

Ce efecte ar avea un cutremur de 8 grade în București. Modul de acționare și numărul persoanelor decedate. Documente oficiale / FOTO

Cutremurul din Turcia a făcut autoritățile din România să se gândească la un scenariu în cazul în care un asemenea dezastru s-ar întâmpla în țara noastră. Așadar, a apărut documentul oficial cu modul de acționare al autorităților și numărul de persoane decedate, create de expertul internațional NATO pentru Medicina de dezastru, Nicolae Steiner.

  • Scenariul unul cutremur de 8 grade în București
  • Documentele care prezintă modul de acționare și numărul persoanelor decedate

România nu este ferită de cutremure, acestea fiind destul de dese și în anumite zone ale țării. Nicolae Steiner, expertul internațional NATO, a creat un scenariu oficial care prezintă exact ceea ce s-ar întâmpla dacă un cutremur de 8 grade pe scara Richter, adică aproape magnitudinea celui din Turcia, s-ar petrece în România.

Ce efecte ar avea un cutremur de 8 grade în București

Scenariul pe care l-a realizat Nicolae Steiner prezintă întocmai situația unui cutremur de 8 grade pe scara Richter, similar cu cel din anul 1977. Potrivit documentelor oficiale, în zona Focșani-Vrancea, seismul ar avea o adâncime de 141 km și ar dura 15 secunde, iar prima instituție anunțată ar fi Centrul de înştiinţare şi alarmare al Municipiului Bucureşti, de către Institutul Naţional de Seismologie şi Fizica Pământului despre caracteristicile mişcării seismice produse şi că magnitudinea resimţită pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Ulterior, măsurile de apărare împotriva efectelor seismului din Planul de apărare împotriva dezastrelor vor fi puse în aplicare de către Ofiţerul de serviciu al Centrului de înştiinţare şi alarmare al Municipiului Bucureşti, confor documentelor oficiale. Mai mult, se pare că primele date raportate vor fi raionul de distrugeri nr.1 al locuinţelor din Municipiul Bucureşti delimitat de străzile și avarierea parţială a unor spitale, dar fără limitarea capacităţii de spitalizare şi primire a victimelor.

Câte victime ar face cutremurul din București

Scenariul oficial cuprinde și o estimare al victimelor posibile după acest cutremur, împărțit pe zonele din București. Conform tabelului, în Sectorul 1 ar fi 826 de victime, în Sectorul 2 ar fi 1298 victime, Sectorul 3 ar fi 1427 victime, Sectorul 4 ar fi 1091 victime, Sectorul 5 – 1039 victime, iar Sectorul 6 – 1304 victime.

În ceea ce privește persoanele decedate, Sectorul 1 – 130 morți, Sectorul 2 – 205 morți, Sectorul 3 – 225 morți, Sectorul 4 – 172 morți, Sectorul 5 – 164 morți, Sectorul 6 – 206 morți, iar în Ilfov ar fi 11 persoane decedate. În total, victimele care și-ar pierde viața din București și Ilfov ar fi 1131.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page