Press "Enter" to skip to content

Ce i-a cerut Klaus Iohannis președintelui Consiliului European. Anunț oficial

Klaus Iohannis a discutat cu președintele Consiliului European în cadrul unei videoconferințe înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, la care va participa și președintele SUA, Joe Biden. Discuțiile s-au concentrat pe evoluțiile legate de invazia Rusiei în Ucraina, iar șeful statului a făcut câteva solicitări.

Ce i-a cerut Klaus Iohannis președintelui Consiliului European

În cadrul discuției dintre Iohannis și Charles Michel au fost abordate aspectele legate de implementarea sancţiunilor adoptate de Uniunea Europeană la adresa Rusiei, respectiv a Belarusului, precum şi continuarea procesului de identificare a noi măsuri restrictive.

Prin intermediul unui comunicat, Administrația Prezidențială, a anunțat că președintele Klaus Iohannis s-a pronunțat pentru adoptarea de către Uniunea Europeană de sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, care să aibă un impact relevant asupra acesteia.

Șeful statului român a adus în atenție eforturile pe care țara noastră le face pentru refugiații din Ucraina și a subliniat nevoia de sprijin din partea Comisiei Europene pentru gestionarea hub-ului umanitar de la Suceava.

Klaus Iohannis cere soluții pentru protejarea cetățenilor de scumpiri

În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, liderii Uniunii Europene au discutat despre securitatea energetică a blocului comunitar. Șeful statului a subliniat nevoia de identificare a unor măsuri la nivel european ca urmare a scumpirii gazelor naturale și a energiei electrice.

Preşedintele Klaus Iohannis a indicat că obiectivul imperativ este de a găsi soluţii eficiente pe termen scurt, care să protejeze cetăţenii europeni şi competitivitatea economică la nivelul Uniunii, pentru ca producţia industrială şi locurile de muncă din economiile europene să nu fie afectate pe termen lung de actuala criză energetică, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe 24 martie, la Bruxelles, va avea loc summitul Uniunii Europene, la care va participa și președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Consiliul European, care va avea pe agendă răspunsul europenilor la invadarea Ucrainei de către Rusia, are loc în zilele de 24 și 25 martie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page