Press "Enter" to skip to content

CE MESAJ A LĂSAT UN REFUGIAT DIN UCRAINA, CARE A ABANDONAT UN ROLLS ROYCE WRAITH, DE FRICA RĂZBOIULUI? A FOST GĂSIT AŞA, ÎNTR-O PARCARE

Mașini de lux au ajuns să fie abandonate de refugiați, în Iași. Aproape sute de autoturisme au fost „uitate” în parcarea aeroportului și nu le revendică nimeni, de mai bine de o săptămână 

Parcarea aeroportului din Iași a ajuns să arate precum un parc auto, după ce zeci de refugiați și-au abandonat mașinile, pentru a putea pleca din țară cu avionul. Multe dintre acestea au număr de înmatriculare pentru Republica Moldova, dar autoritățile susțin că ar fi tot ale ucrainenilor. 

Printre mașinile abandonate, unele nu pot fi trecute cu vederea, cum ar fi un Rolls Royce Wraith, bolid a cărui valoare se poate ridica până la chiar 300.000 de euro. Din aceeași gama de lux, au fost identificate și mașini făcute de Lexus, Toyota sau Mercedes.

Ce bilele lasă ucrainenii pe mașini 

Angajații aeroportului, fascinați și ei de strainul fenomen, au dorit să vină cu declarații. Printre acestea, se numără și cea potrivit căreia urainenii ar lăsa un bilet pe mașinile abandonate, pe care scrie „refugiat”. 

”Sunt autoturisme de Moldova sau Ucraina lăsate de vreo săptămână…Au plecat de pe Aeroport în diferite țări. Unele sunt abandonate, cum ar veni. Unii dintre ucraineni au și scris și-au lăsat în geam bilete cu «refugiat». Oricum, au fost mulți ucraineni care au venit cu mașini înmatriculate în Republica Moldova”, a spus un angajat al Aeroportului Iași.

Nimeni nu poate spune cu exactitate ce se va întâmpla cu mașinile care au fost abandonate de refugiați. Directorul Aeroportului Internațional Iași a putut spune doar : „O să avem o discuție cu Primăria să vină să le ridice, pentru a elibera parcarea”, a declarat  Romeo Vatră. 

Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice SA Iași, a venit cu o completare, mărturisind că: „Mașinile abandonate au alt statut. Este o procedură întreagă de notificare, după care, printr-o hotărâre de Consiliu Local, intră în patrimoniul Primăriei. Ar trebui să le scoată pe domeniul public mai întâi. Noi nu putem intra pe proprietatea lor”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page