Press "Enter" to skip to content

Ce pensie are Ion Iliescu. Diferența dintre fostul președinte și cel mai bogat pensionar al României

Ion Iliescu este un adevărat nume în țara noastră, asta pentru că a fost primul român care a condus țara după îndepărtarea regimului comunist. Ei bine, dacă te-ai întrebat vreodată ce pensie are fostul președinte al României, atunci află că avem răspunsul. Iată care este diferența dintre el și cel mai bogat pensionar al României!

  • Care este pensia lui Ion Iliescu
  • Diferența dintre fostul președinte și cel mai bogat pensionar al României

Poate mulți s-au întrebat măcar o dată ce pensie deține Ion Iliescu. Fostul președinte al României nu stă deloc rău la acest capitol, astfel că el primește bani frumoși în fiecare lună. Iată ce pensie are, dar și care este diferența dintre el și cel mai bogat pensionar al țării noastre!

Care este pensia lui Ion Iliescu

Potrivit Fanatik.ro, la vârsta de 92 de ani, Ion Iliescu are o pensie de 3.916 lei. Asta nu este tot, pentru că fostul președinte al României mai beneficiază și de o indemnizație pentru ocuparea funcției supremă în stat, iar suma se ridică la valoarea de 5.331 de lei.

Astfel, fostul președinte are lună de lună o sumă de 2.000 de euro. Potrivit unei declarații a lui Ion Iliescu de avere, acesta deține și un apartament în București. Apartamentul a fost achiziționat în anul 1996 și are o suprafață de 156 de metri pătrați.

Diferența dintre fostul președinte și cel mai bogat pensionar al României

Cu toate că Ion Iliescu nu este un pensionar cu pensie mică, el nu se compară cu cel mai bogat pensionar al României. Așadar, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a mărturisit că cea mai mare pensie a țării depășește suma de 78.000 de lei, însă toate contribuțiile acoperă o pensie de puțin peste 5.000 de lei.

Mai exact, ministrul Muncii a declarat că este o pensie de serviciu, care ajunge la valoarea totală de 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page