Press "Enter" to skip to content

Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun ca să nu se usuce. Te vei bucura de el săptămâni întregi

Românii se pregătesc să împodobească bradul de Crăciun, sau chiar au făcut-o deja, însă puțini știu ce să pună în apa acestui copac special pentru a rezista cât mai mult.

Bradul de Crăciun este simbolul sărbătorilor de iarnă, însă nimic nu este mai dezamăgitor decât să vezi cum acesta se usucă sau își pierde din strălucire și culoare fix înainte de perioada cea mai importantă. Pentru a te putea bucura mai mult timp de brad, iată ce trebuie să pui în apa în care îl ții.

Ce să pui în apa în care ții bradul de Crăciun pentru a rezista

Odată ce ai găsit bradul perfect pentru sărbători și l-ai adus în casă, este esențial să iei măsuri de precauție pentru a-l păstra proaspăt și frumos pe tot parcursul sezonului festiv. Există riscul ca bradul să își piardă din strălucirea de la început. Tocmai de aceea îți oferim câteva sfaturi utile care te vor ajuta să te bucuri de un brad vibrant și plin de viață cât mai mult timp:

1. Evită sursele de căldură: Brăzii de Crăciun preferă un mediu răcoros, așa că asigură-te că îi ții departe de sursele de căldură precum radiatoarele, caloriferele și lumina directă a soarelui. Acestea pot accelera uscarea și pot transforma verdețea bradului într-un maroniu nedorit.

2. Utilizează un umidificator: Un umidificator plasat în apropierea bradului poate ajuta la menținerea nivelului optim de umiditate. Acest aspect este crucial pentru a preveni uscarea și căderea acelor, asigurându-ți că bradul rămâne proaspăt și plin de viață.

3. Evită fructele care degajă etilenă: Chiar dacă adăugarea unui bol cu fructe în preajma bradului poate părea o tradiție plăcută, este important să eviți bananele. Acestea emit o substanță numită etilenă, care accelerează procesul de coacere a altor fructe și afectează, de asemenea, bradul, determinându-l să se usuce mai repede și să își piardă din prospețime.

Pe lângă sfaturile menționate, există și câteva secrete privind amestecul dintre apă și anumite substanțe care ajută la menținerea culorii vibrante a bradului de Crăciun. Astfel, dacă ai optat pentru un brad pe care dorești să-l ții într-un recipient cu apă sau în pământ, trebuie să știi că poți adăuga câteva ingrediente inedite,care îi vor plăcea bradului tău și îl vor ajuta să se mențină proaspăt mai mult timp.

1. Limonadă pentru prospețime: Adaugă 4-5 linguri de limonadă în apa din recipientul în care ții bradul. Zahărul din limonadă ajută la menținerea structurii celulare a copacului și previne căderea acelor, chiar și la câteva săptămâni după ce a fost tăiat.

2. Vodcă pentru prevenirea bacteriilor: O altă variantă neobișnuită este să adaugi un pahar mic de vodcă în apa din recipient. Alcoolul din vodcă contribuie la distrugerea bacteriilor din apă, astfel că bradul rămâne proaspăt și sănătos. Poți realiza acest amestec cu vodcă la fiecare două sau trei zile și te vei bucura de rezultate.

3. Cocktail pentru longevitate: Dacă vrei să îți răsfeți bradul cu ceva special, pregătește un cocktail din vodcă și limonadă și toarnă-l în recipientul cu apă. Această combinație nu numai că va menține prospețimea bradului, ci îi va oferi și un parfum plăcut în locuința ta.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page