Press "Enter" to skip to content

Ce salariu are un gunoier. Într-un oraș există și listă de așteptare pentru un astfel de post

Meseria este brățară de aur, spune un proverb. Pe principiul asta se ghidează mulți români. Au nevoie de bani și orice loc de muncă este binevenit.

Dacă în România meseria de gunoier nu este una pe care să și-o dorească mulți oameni, în alte țări se fac și liste de așteptare. Angajații nu au nevoie de studii superioare și nici medii, totul este să își dorească să aibă un venit constant.

Veniturile acestor angajați din salubritate au crescut destul de mult în ultimii 10 ani, dar cu toate acestea au rămas modeste. Salariul net lunar pornește de la suma de 2.400 de lei și poate crește datorită unor sporuri.

Un șofer de camion din domeniul salubrității primește cel puțin 3.300 de lei, motiv pentru care nu foarte mulți români se grăbesc să aleagă acest domeniu.

Și dacă în România meseria de gunoier nu este privită cu ochi buni, în străinătate un astfel de job este mult mai bine plătit și destul de căutat, potrivit Fanatik.

Un gunoier în New York, Statele Unite ale Americii, primește un salariu foarte generos. Persoanele care lucrează în salubritate au venituri care să le asigure un trai mai mult decât decent. Acestea pot ajunge să câștige și 70.000 de dolari pe an.

Pentru a ocupa un post de gunoier se fac liste de așteptare. Aproximativ 100.000 de persoane își depun CV-urile pentru un astfel de loc de muncă, deși angajatorii scot mai puțin de 1.000 de locuri în fiecare an.

În Germania salariile pornesc de la 745 de euro pe lună și pot ajunge și la 1.017 euro pe lună în sectorul public.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page