Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă când pui apă fierbinte peste pulpele de pui. Secretul care schimbă totul

Cu toate că ai spune că nu are mare importanță dacă apa pe care o pui peste pulpe este caldă sau rece, bucătarii contrazic acest mit, asta pentru că este esențial ca apa să fie fierbinte, astfel încât să obții o crustă crocantă.

  • Ce se întâmplă când pui apă fierbinte peste pulpele de pui
  • Secretul care schimbă totul

Deși primul instinct este să pui apă rece peste pulpele de pui, pentru că este mult la îndemână, bucătarii spun că este esențial ca apa să fie fierbinte, căci așa vei obține o crustă crocantă și o carne suculentă.

Motivul pentru care este bine să pui apă fierbinte peste pulpele de pui

Atunci când pulpele de pui sunt la fiert, este favorizată descompunerea grăsimii de pe os. Exact așa se întâmplă și atunci când pui apă fierbinte pentru carnea de pui.

Pe lângă faptul că în acest fel, carnea de pui este mai sănătoasă, te asiguri și că vei obține o crustă crocantă, fără să o lași la prăjit, pentru a te asigura că grăsimea a fost gătită.

La fel de bine este să pui apă fierbinte peste orice tip de carne, dar având în vedere că pulpele de pui au mai puțină grăsime, în cazul lor, nu este nevoie să le lași în tigaie, după ce interiorul cărnii este gătit.

Dacă alegi să gătești pulpele de pui așa, este bine să pui apă fierbinte peste ele și să le lași câteva minute, iar mai apoi să le scoți pe un șervețel de bucătărie, astfel încât toată apă să fie absorbită. Cu siguranță vei observa diferența față de pulpele de pui gătite clasic.

Cum poți obține o crustă crocantă

Dacă nu preferi varianta în care torni apă fierbinte peste pulpele de pui, indicat este să le pregătești la abur, înainte să le gătești propriu-zis. În schimb, în acest caz, ai nevoie de 10 minute în care pulpele de pui să stea la aburi.

La fel de eficient este și dacă amesteci bicarbonatul de sodiu cu sare, iar mai apoi să pui cele două ingrediente peste carnea de pui. Atât bicarbonatul de sodiu, cât și sarea, vor ajuta la formarea crustei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page