Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă cu tichetele de masă din aprilie. O adevărată bătaie de joc

Valoarea tichetelor de masă ar urma să crească din aprilie, dacă va fi aprobat un proiect de Ordin comun al Ministerului de Finanţe Ministerului Muncii. Totuși, această creștere este, de fapt, una nesemnificativă. Valoarea nominală maximă a tichetului de masă, pentru intervalul aprilie – septembrie 2022, va fi de 20,17 lei, înregistrându-se o creşterea de numai opt bani faţă de perioada precedentă.

  • Ce se întâmplă cu tichetele de masă din aprilie
  • Valorea pe care ar urma s-o aibă bonurile

Ministerul Finațelor și Ministerul Muncii pregătesc o creștere a valorii tichetelor de masă ce pare a fi mai mult o bătaiie de joc la adrssa angajaților. Un proiect de ordin comun al celor două ministere propune o creștere a valorii bonurilor de numai opt bani în perioada aprilie – septembrie 2022, față valoarea actuală.

Ce valoare ar putea avea tichetele de masă din aprilie

Angajații români care beneficiază de tichete de masă, ca parte a pachetului de beneficii extrasalariale oferite de angajator, ar putea avea parte de o creștere a valorii acestora din aprilie. Mai exact, proiectul de lege care face referire la tichetele de masă prevede o majorare a acestora de la 20,09 lei, valoarea actuală, la 20,17 lei.

Astfel, pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, nu poate depăşi cuantumul de 20,17 lei.

Și majorarea anterioară a valorii bonurilor de masă a fost tot de opt bani. În octombrie 2021 s-a trecut de la o valoare de 20,01 la 20,09 lei, cât este în prezent.

Valoarea la care vor ajunge tichetele de creșă

În cazul tichetelor de creșă, autoritățile pregătesc o majorare de 30 de lei, respectiv de la 490 de lei la 520 de lei.

Din luna februarie, tichetele de masă, de creşă, culturale, cadou şi voucherele de vacanţă vor fi emise doar în format electronic, conform OUG 130/2021 publicată în ultima lună de anul trecut.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page