Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă cu vaccinarea împotriva coronavirusului. Alexandru Rafila: România vrea o soluție pentru a nu mai cumpăra vaccin

Ministrul Sănătăţii a anunţat că România se află printre ţările UE care caută o soluție pentru a nu mai cumpăra vaccin împotriva coronavirusului.

Ce se întâmplă cu vaccinarea împotriva coronavirusului. Ministrul Sănătăţii susţine că există posibilitatea renegocierii contractelor pentru vaccin anti-covid, pentru a evita risipa și pentru a răspunde nevoilor reale de sănătate publică referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19.

Ce se întâmplă cu vaccinarea împotriva coronavirusului. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

„Urgențele de sănătate publică sunt evenimente care ne influențează decisiv sănătatea, viața socială și economia. Schimbul de informații și date, uniformizarea raportărilor, mecanismele de luare a deciziilor având la dispoziție același set de date care a permis statelor membre ale UE să controleze extinderea pandemiei și să ofere soluții pentru reluarea rapidă a activităților economice.

România consideră importantă adoptarea unui Regulament privind Spațiul de date în sănătate, care să asigure confidențialitatea și protecția datelor fiecărui cetățean, iar utilizarea acestuia să ducă la îmbunătățirea sănătății din UE, ținând cont de prioritățile identificate în fiecare stat membru”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul Consiliul ministerial EPSCO – Secţiunea sănătate, potrivit digi24.ro.

Totodată, ministrul susține găsirea unei soluții având în vedere contextul actual, care să evite pierderea unor mari cantități de vaccin care trebuie plătit de statele membre.

România este co-semnatară a scrisorii inițiate de Polonia, alături de alte 9 state membre, care propune soluții care ar putea să constituie elemente de negociere ale reprezentanților Comisiei Europene și cei ai producătorilor și care să acorde mai multă flexibilitate în cadrul contractelor de achiziție comune.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page