Press "Enter" to skip to content

Ce se întâmplă dacă lași televizorul smart în priză, peste noapte, atunci când te culci

Toată lumea are în prezent în locuință unul, două sau chiar mai multe televizoare, dar te-ai gândit vreodată cât consumă un astfel de dispozitiv? În ultimul timp s-au făcut studii care arată că factura la energie electrică crește chiar și atunci când acesta este oprit. Iată cu cât ți se încarcă factura.

În prezent, nimeni nu își poate imagina viața fără televizor. Dar dacă vrei să faci economie, trebuie să ai în vedere faptul că acest dispozitiv consumă destul de mult curent, chiar și atunci când este închis, dar băgat în priză.

Cât curent consumă, de fapt, televizorul atunci când nu este pornit

Potrivit unui studiu, televizorul consumă 15 wați chiar și atunci când este în stand by. Dacă este conectat și routerul, atunci consumul urcă la 20 de wați, deși în continuare aparatul nu este pornit.

Consumul de energie electrică, într-o oră, de la un televizor care depășește o diagonală de 42 de inci este de aproximativ 150-190 W/oră, scrie cancan.ro.

Televizoarele LED comparativ cu plasma sau cele LCD sunt mult mai economice, căci ele foloseesc două treimi din cantitatea de electricitate pe care o face un LCD și o treime utilizată de un ecran cu plasmă.

Dacă folosim televizorul timp de 5 ore pe zi, factura de energie electrică se încarcă cu aproximativ 30 de kilowați pe lună.

Informațiile privind consumul de energie al modelului TV pot fi găsite, bineînțeles, în documentul care o însoțește – pașaport tehnic.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page