Press "Enter" to skip to content

Cea mai bună veste pentru români înainte de Crăciun. Au intrat sute de lei de la stat pe cardurile sociale

Românii își primesc a patra tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România”, a anunțat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Cea mai bună veste pentru români înainte de Crăciun. Au intrat sute de lei de la stat pe cardurile sociale

Cardurile de alimente pentru persoanele defavorizate au fost alimentate pentru toți beneficiarii pe 19 decembrie. Valoarea totală a tranșei a patra se ridică la peste 593 de milioane de lei şi a ajuns la aproximativ 2,4 milioane de români.

Au fost patru tranșe în acest an, în valoare de 1.000 de lei, și s-au oferit o dată la două luni, până la finalul anului, a spus Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Cea mai bună veste pentru români înainte de Crăciun. Au intrat sute de lei de la stat pe cardurile sociale

„Sper eu că am reuşit să facem o surpriză plăcută celor 2,4 milioane de români care beneficiază de ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde pe care îl oferim prin programul Sprijin pentru România. Datorită strânsei colaborări între MIPE şi celelalte părţi implicate în proces, am încărcat tranşa IV înainte de sărbători, pentru ca românii vulnerabili să se bucure de un mic ajutor pentru ca de pe masa de sărbători să nu lipsească produsele tradiţionale. Separat, din luna noiembrie am început să distribuim o nouă tranşă de pachete cu ajutoare alimentare de 24 kg, ce conţin 12 tipuri de produse de bază pentru consum. Sunt măsuri fireşti pentru a contribui la satisfacerea celor mai elementare nevoi ale acestor persoane. Pentru anul viitor, strategia la nivelul Guvernului va fi să aducem românilor investiţii în sănătate, infrastructură şi digitalizare, dar să ne asigurăm că oferim venituri mai mari şi sprijin pentru categoriile vulnerabile. În acest sens, am reuşit să prelungim ajutorul de 250 de lei pentru întreg anul 2023, urmând să încărcăm şase noi tranşe o dată la două luni”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Persoanele defavorizate vor primi bani pentru alimente și mese calde și în 2023, Guvernul a aprobat acordarea a șase noi tranșe de 250 de lei și majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul.

Conform MIPE, până acum s-a efectuat încărcarea pentru beneficiarii care au intrat deja în posesia cardurilor urmând ca, în continuare, în cursul lunii ianuarie, să se emită şi să se distribuie cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării celei de-a treia tranşe, sau care au fost omişi din aceasta, însumând aproximativ 29.000 de persoane.

Excepția ar putea apărea în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanţilor Companiei Naţionale Poşta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin, subliniază sursa citată.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page