Press "Enter" to skip to content

Cele patru simptome de început ale bolii Alzheimer , pe care toată lumea le ignoră

PPA – Afazia Primitiv Progresiva este o forma a bolii Alzheimer care afecteaza limbajul inaintea vorbirii.

Un nou studiu se concentreaza in principal pe simptomele cheie ale bolii PPA Alzheimer

Atunci cand aud de boala Alzheimer, foarte multi dintre noi se gandesc la pierderea memoriei. Un nou studiu ne arata ca nu este in totalitate adevarat. De fapt, sunt mai multe posibile semne ale acestei boli degenerative. Cei mai multi dintre noi nu cunosc aceste simptome si au tendinta de a le ignora.

Ultimul studiu in domeniu realizat de cei de la Universitatea de Neurologie Cognitiva din Statele Unite ale Americii arata ca modul in care am perceput si interpretat pana acum boala Alzheimer este nu gresit, dar incomplet.
Dr. Emily Rogalski povesteste cum a dorit sa faca publice cazurilor

celor care dadeau semne de PPA, dar care nu erau acceptati de clinicile specializate in Alzheimer pe motiv ca nu se dorea sa li se puna un diagnostic de Alzheimer. PPA-ul afecteacteaza creierul, iar simptomele bolii Alzheimer depind foarte mult de ce parte a creierului este afectata. Vestea proasta este ca acest lucru nu poate fi spus decat daca se va face o examinare post-mortem.

Exista, totusi, cateva simptome ce pot fi asociate cu PPA – Afazia Primitiv Progresiva

1 Increderea in sine mult prea crescuta

Mai intai, lipsa totala de inhibitii. Acest simptom poate fi afisat de mai multe forme ale bolii Alzheimer, inclusiv PPA.

Dr. Rogalski ofera un exemplu al unui astfel de comportament: „Cineva care inainte era mult prea timid si pentru a merge la chioscul din colt pentru a cumpara de mancare, dintr-o data nu numai ca se duce fara nicio problema, insa ii mai da si un pupic vanzatoarei pe care nici macar nu o cunoaste”.

2 Probleme de vorbire

Acest simptom este intalnit mai ales in cazul celor ce sufera de PPA. Afazia primitiv progresiva este o forma de dementa ce duce la declinul abilitatii de a ne exprima si de a articula cuvintele. Pacientii fie vorbesc rar, peltic, fie folosesc cuvintele in mod necorespunzator sau au un vocabular din ce in ce mai restrans.

3 Dificultati de scriere

Oameni care nu aveau niciun fel de problema dintr-o data nu mai scriu corect, nu mai stiu sa desparta in silabe sau pur si simplu nu-si mai amintesc cum se completeaza un formular simplu.
4 Dificultati de citire

Pacientilor li se pare dificil sa citeasca o fraza pana la capat sau sa citeasca un paragraf intreg. Afazia Primitiv Progresiva poate fi provocata fie de boala Alzheimer, fie de o degenerare frontotemporala.

Expertii de la Universitatea de Neurologie Cognitiva au vrut sa verifice daca Alzheimer-ul este cauza principala a afectiunii PPA prin intermediului imagisticii PET amiloid.

Asa au descoperit ca exista mai multe forme de Alzheimer care au manifestari diferite si multe dintre simptomele lor tind sa fie ignorate atat de pacienti cat si de medici. In urma studiului lor, expertii de la universitatea de neurologie cognitiva au dorit sa atraga atentia acestui lucru si au dorit ca rezultatele lor sa fie cat mai cunoscute.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page