Press "Enter" to skip to content

Ciclonul polar care lovește România în următoarele zile: Ploi, ninsori și frig anunțate de reprezentanții ANM

Un ciclon polar care a afectat Europa de Vest ajunge și în România.

Potrivit reprezentanților ANM, ciclonul polar care a afectat Europa de Vest și-a extins influența asupra României, aducând cu el o schimbare bruscă de vreme. Marți dimineață, temperaturile au scăzut semnificativ, iar românii au resimțit cu adevărat frigul. Efectele acestui fenomen se vor intensifica, aducând ploi și ninsori în întreaga țară, inclusiv în Capitală.

Temperaturi scăzute și ger în depresiuni

Comparativ cu ultimele săptămâni, marți dimineață a adus o surpriză neplăcută în ceea ce privește temperaturile. În depresiuni, gerul s-a făcut simțit, iar în diverse localități, inclusiv Bucin, Harghita, Miercurea Ciuc, Toplița și Întorsura Buzăului, termometrele au înregistrat cifre negative. La București, în zona Băneasa, termometrele au coborât la minus 6 grade Celsius în zori, marcând o schimbare bruscă față de vremea de primăvară experimentată în weekend.

Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat pentru antena3.ro că: „Zilele viitoare ne aşteptăm, evident, la o răcire în ceea ce privește aspectul vremii, mai ales la nivelul temperaturilor maxime și minime.

 Dacă ieri am mai avut valori de până la 15 grade Celsius în partea de sud-est a teritoriului, în mod deosebit în Constanța, Tulcea, Sulina, Mangalia, astăzi răcirea este de interes și în partea de sud-sud-est a țării.

Vorbim astăzi de maxime care nu vor mai depăși la scara întregii țări 5-6 grade, chiar maxime negative în regiunile nordice și centrale ale țării, spre -3 grade şi minime coborâte, preponderent negative, spre -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului.

În Capitală, o maximă de 3-4 grade, iar minime, de asemenea, spre -5 sau -2 grade.

La această oră, cel mai frig e la Vârful Omu, -13 grade, 3-4 pe litoral. 

Deși mâine vremea se va încălzi ușor, rămânem în ecartul termic specific normelor climatologice datei din calendar, 1-9 grade la nivelul maximelor, și minime spre -5 până la 5 grade.

Vom vorbi și de precipitații, predominant ninsori la munte și posibile lapovițe și ninsori și în zonele mai joase de relief”.

Un val de frig și precipitații se îndreaptă spre România

În continuare, un val de frig și precipitații se îndreaptă spre România dinspre vestul Europei. Prognozele indică ploi la câmpie și ninsori în zonele montane, iar de mâine seară, se așteaptă ca fulgii de zăpadă să acopere și jumătatea de est a țării. Capitala nu va fi o excepție, cu un strat subțire de zăpadă care va transforma peisajul urban.

Schimbări bruște de temperatură în stațiunea Rânca

Stațiunea Rânca de pe Transalpina a resimțit o schimbare bruscă a vremii, de la condiții deosebit de blânde la temperaturi scăzute și posibilitatea de ninsori. Această transformare adaugă un element de imprevizibilitate în activitățile de iarnă și turism din această zonă montană.

Ce spun meteorologii despre cum va fi vremea de sărbători?

Pe măsură ce ciclonul polar își face simțită prezența, prognozele meteorologice indică că temperaturile vor rămâne sub media obișnuită pentru această perioadă. Cu toate acestea, în ciuda frigului prezent, există o veste bună pentru sărbători- de Crăciun și Revelion, temperaturile vor depăși normalul perioadei, situându-se în jurul a zece grade Celsius.

Ciclonul polar care a afectat Europa de Vest aduce cu sine schimbări semnificative în vremea din România. Românii sunt sfătuiți să se pregătească pentru temperaturi reci, ploi și ninsori, iar autoritățile recomandă atenție sporită în trafic și adaptarea la condițiile meteorologice. În ciuda vremii capricioase, spiritul sărbătorilor este așteptat să aducă căldură și bucurie, chiar dacă temperaturile sunt mai reci decât de obicei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page