Press "Enter" to skip to content

Cod GALBEN de GER pentru jumătate de țară! Temperaturile vor scădea până sub -20 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ger și temperaturi extrem de scăzute în mai multe zone ale țării. Avertizarea intră în vigoare astăzi, 9 ianuarie și rămâne valabilă până joi, 11 ianuarie.

Meteorologii au anunțat că intră în vigoare un cod galben de ger pentru mai multe zone din țară. Avertizarea de vreme rece va fi în vigoare în intervalul 9 ianuarie, ora 10 – 11 ianuarie, ora 10.

Cod GALBEN de GER: temperaturile scad sub -20 de grade Celsius

Vremea va fi rece în toată țara, geroasă în noaptea de marți spre miercuri îndeosebi în nord, centru și est (minime termice de până la -21…-20 de grade în estul Transilvaniei), iar în noaptea de miercuri spre joi mai ales în est și centru (minime termice de până la -16…-15 grade în estul Transilvaniei).

Specialiștii ANM mai transmit că o altă avertizare de Cod galben, de această dată de intensificări ale vântului, va fi în vigoare în perioada 9 ianuarie, ora 10 – 9 ianuarie, ora 23. Zonele afectate vor fi sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei. În intervalul menționat, în sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…70 km/h și vor fi perioade în care acesta va fi asociat cu ninsori slabe. Pe litoral vântul va continua să prezinte unele intensificări și în noaptea de marți spre miercuri.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza.

Codul GALBEN este caracterizat prin fenomene meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină,
ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) ce vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page