Press "Enter" to skip to content

Copacul banilor – îngrijirea unei plante suculente perfecte pentru interior.

Copacul banilor, cunoscut și sub denumirea de Crassula ovata, este o plantă suculentă de interior care poate aduce noroc, bunăstare și prosperitate în locuința ta. În plus, îngrijirea acestei plante este extrem de ușoară și poate trăi timp de zeci de ani cu puțină atenție din partea ta. În acest articol, veți afla cum să îngrijiți corect copacul banilor pentru a-i asigura o viață lungă și sănătoasă.

Forma și aspectul copacului banilor

Copacul banilor este o plantă suculentă de interior cu tulpini groase și frunze ovale suculente, dispuse sub forma unui arbore. Frunzele sale groase, rotunde și netede, sunt asociate în principiile Feng Shui cu norocul, bunăstarea și banii. Poate produce flori albe sau roz în condiții potrivite, odată ce a ajuns la maturitate.

Lumină și temperatură

Copacul banilor are nevoie de cel puțin 4 ore de lumină directă a soarelui în fiecare zi. Plantele tinere ar trebui să fie păstrate în lumina indirectă a soarelui, iar plantele mari, bine înrădăcinate, pot suporta mai multă lumină directă a soarelui. Camerele cu fereastră orientată spre sud sunt locurile ideale, cu lumină suficientă, la fel ca și ferestrele orientate spre vest.

Planta banilor se dezvoltă cel mai bine la temperatura camerei (18 ° – 24 ° C), dar preferă temperaturi ușor mai răcoroase pe perioada nopții și iarna (până la 13 ° C).

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page