Press "Enter" to skip to content

Copilul răsfățat nu-și ascultă bunicul în supermarket, urlă și aruncă produse de pe raft, dar bunicul nu-i zice nimic. După ce termină cumpărăturile, merg în parcare, iar băiatul este urcat în mașină. O doamnă, care îi urmărise tot timpul, merge la bunic, îi spune câteva vorbe, iar ce se întâmplă apoi îi lasă pe toți fără grai:

Se spune că râsul prelungește viața și, aparent, te face mai fericit și mai inteligent. Pentru a aduce puțin umor acestei triste zi de vineri, m-am gândit să vă invit să citiți o mică poveste pe care am găsit-o recent. Cred că subiectul e unul familiar tuturor: când, în rolul nostru de adulți, mergem la supermarket cu un copil fără răbdare care începe să țipe sau e dificil.

Dar această poveste este despre un bunic care și-a găsit propriul mod de a face față nepoțelului de 3 ani, când am citit finalul poveștii am râs în hohote de unul singur.

Iată povestea:

O femeie într-un supermarket îl urmărește pe un bunic care venise acolo împreună cu nepotul lui în vârstă de trei ani în mod clar răsfățat. Pentru ea e destul de evident că bătrânul are de lucru până peste cap cu cel mic care urlă după dulciuri în raionul de ciocolată, după biscuiți în raionul de biscuiți, după cereale și multe altele, în raioanele aferente.

Între timp, bunicul își vede de treabă spunând cu o voce controlată: „Ușurel, William, nu mai stăm mult. Ușor, băiatule.”

După ce băiatul și-a ieșit iar din fire, femeia îl aude pe bătrân spunând calm: ,,E în ordine, William, încă vreo două minute și vom pleca de aici. Mai rezistă puțin, băiatule.”

La casă, mica teroare de băiețel arunca obiectele afară din coșul de cumpărături, iar bunicul i-a spus iar, pe un ton controlat, ,,William, William, calmează-te, băiete, nu te supăra. Ajungem acasă în 5 minute. Stai liniștit, William.”

Extrem de impresionată, femeia îi urmărește pe cei doi afară, unde bunicul bagă cumpărăturile și pe băiat în mașină.

Femeia a spus bătrânului: ,,Știu că nu e treaba mea, dar ați fost uimitor acolo. Nu știu cum ați reușit. În tot timpul v-ați păstrat calmul și, indiferent de cât de enervant a devenit copilul, dvs. îi spuneați iar și iar, în mod calm, că totul va fi bine. William e foarte norocos să vă aibă ca bunic.”

,,Mersi”, a spus bunicul. ,,Dar eu sunt William. Numele pușlamalei răsfățate e Kevin”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page