Press "Enter" to skip to content

Crăciun 2022. În ce zi pică sărbătoarea Nașterii Domnului în anul 2022. Românii vor avea parte de mai multe zile libere

De Crăciun 2022, românii se vor bucura de mai multe zile libere, comparativ cu anul 2021. Iată în ce zi a săptămânii cade Crăciunul în anul 2022.

Cu ocazia Crăciunului, dar și de Anul Nou, românii primesc din partea statului zile libere, acestea fiind incluse pe lista liberelor legale.

În anul 2022, românii se vor bucura de o minivacanță de Crăciun. În ce zi pică sărbătoarea Nașterii Domnului în anul 2022?

Crăciun 2022. În ce zi pică și cate zile libere vor avea românii 

Dacă în anul 2021 Crăciunul și a doua zi de Crăciun au picat sâmbăta și duminica, iar românii nu au beneficiat de zile libere în plus, în anul 2022, bugetarii, dar și cei care își pot întrerupe activitatea la locul de muncă vor avea o zi liberă în plus.

Crăciunul pică în anul 2022 într-o zi de duminică, iar cum și cea de-a doua zi de Crăciun este inclusă pe lista liberelor legale, românii vor fi liberi și luni, 26 decembrie 2021. Astfel, majoritatea românilor vor avea liber pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, 25 decembrie, ziua de Crăciun, dar și 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. Cei care vor să prelungească cele 3 zile libere pot alege să își planifice o minivacanță în perioada sărbătorilor de iarnă și să își ia concediu și în restul zilelor săptămânii.

Revelionul  în anul 2023 pică într-o zi de sâmbătă, iar 1 și 2 ianuarie 2023 sunt zile libere, ceea ce înseamnă că românii vor fi liberi duminică și luni.

Zile libere legale 2022. Când vor avea românii liber în cursul anului?

În decursul unui an, românii au parte de 15 zile libere legale. Acestea sunt legate de principalele sărbători publice și religioase. În cazul în care zilele libere pică în cursul săptămânii, românii primesc liber de la job, iar dacă activitatea nu poate fi întreruptă, cei care sunt nevoiți să muncească fie vor fi recompensați financiar, fie vor primi ulterior o altă zi liberă.

Din cele 15 zile libere legale prevăzute de lege în anul 2022, doar 9 pică în cursul săptămânii. Restul vor pica în timpul weekendului.

 

 • 1 ianuarie, 2 ianuarie: Anul Nou( sâmbătă și duminică)
 • 24 ianuarie: Ziua Unirii Principatelor Române (luni)
 • 22 aprilie: Vinerea Mare (vineri)
 • 24 -25 aprilie: Paște ortodox 2022 (duminică și luni)
 • 1 mai: Ziua Muncii (duminică)
 • 1 iunie: Ziua Copilului (miercuri)
 • 12 iunie Rusalii, 13 iunie A doua zi de Rusalii( duminică și luni)
 • 15 august: Adormirea Maicii Domnului (luni)
 • 30 noiembrie: Sfântul Andrei (miercuri)
 • 1 decembrie: Ziua Națională a României (joi)
 • 25 decembrie, 26 decembrie: Crăciunul și a doua zi de Crăciun (duminică și luni)

Cei care se gândesc să își planifice din timp minivacanțe trebuie să știe că pot lega ziua de 24 ianuarie de weekendul 22-23 ianuarie, la fel pot proceda și pe 15 august, care pică lunea, sărbătoare ce poate fi legată de weekendul 13-14 august 2022. 

Având în vedere că Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Ziua Națională a României, pică în zilele de miercuri și joi, românii pot lega cele două zile libere fie cu weekendul 26-27 noiembrie, luându-și concediu pe 28 și 29 noiembrie, fie cu weekendul 3-4 decembrie, dacă își vor lua concediu pe 2 decembrie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page