Press "Enter" to skip to content

Criză fără precedent în Coreea de Nord. Kim Jong-un a ordonat intervenția armatei

Explozie de infectări cu coronavirus în Coreea de Nord. Au fost raportate opt noi decese „cauzate de febră”, dar numărul real este probabil mult mai mare. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele „rezervelor de medicamente” în capitala Phenian.

Anunțul privind cele 8 decese a fost făcut la patru zile de la comunicatul oficial privind primul caz de COVID-19 în Coreea de Nord, a transmis duminică agenţia oficială de presă KCNA, potrivit AFP.

Kim Jong-un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele „rezervelor de medicamente” în capitala Phenian, informează Agerpres.

Kim Jong-un, nemulțumit de reacția țării la explozia de Covid-19 

Kim Jong-un a reclamat duminică, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a biroului politic, că „ordinele nu au fost corect executate încă şi că medicamentele nu au fost furnizate corect în farmacii”.

Epidemia, care, potrivit lui Kim Jong Un, provoacă „mari bulversări”, loveşte o ţară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.

Coreea de Nord nu dispune de niciun vaccin împotriva COVID-19 şi de niciun medicament antiviral şi nu poate desfăşura nicio campanie de depistare în masă.

Peste un milion de infectări cu coronavirus în Coreea de Nord

„Responsabilii guvernamentali şi serviciul public de sănătate care au ca sarcină aprovizionarea nu şi-au suflecat mânecile şi nu au înţeles criza actuală, mulţumindu-se să vorbească despre spiritul de dăruire în serviciul poporului”, a mai declarat liderul nord-coreean.

Conform agenţiei oficiale de presă, bilanţul total este de 1.213.550 de cazuri de febră, 50 de decese şi cel puţin 564.860 de persoane sub tratament.

Regimul nord-coreean a spus că principala cauză a numărului mare de decese este „neglijenţa” oamenilor în „luarea de medicamente”, pe fondul lipsei de cunoştinţe în privinţa variantei Omicron a coronavirusului şi a tratamentului corect, potrivit Agerpres.

La Seul, preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat că ţara sa va depune toate eforturile pentru a ajuta Coreea de Nord să lupte cu epidemia de COVID-19, spunând că poate furniza vaccinuri împotriva COVID-19 şi alt fel de sprijin medical dacă Phenianul acceptă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page