Press "Enter" to skip to content

Cu cât se vinde un pepene la tarabele din piață. Prețul din acest an îi sperie pe români

Dacă zilele trecute ne miram de prețul exagerat de ridicat al căpșunilor românești, iată că, acum, un alt aliment este în atenția tuturor. Pepeni, fie că sunt ei importați sau nu, au ajuns să se vândă atât pe piață, cât și în supermarket-uri la un preț exagerat. Valul de scumpiri a pus, în ultimul timp, stăpânire pe aproape toate alimentele. Cu cât se vinde un pepene.

  • Cu cât se vinde un pepene la tarabele din piață
  • Prețul îi sperie pe români

Chiar dacă ne aflăm abia la jumătatea primăverii, pe tarabele piețelor din România au început să își facă apariția pepenii. Chiar dacă sunt aduse din afara granițelor, fructele preferate ale românilor se vând cu un preț pe care nu oricine și-l permite.

Cu cât se vinde un pepene la tarabele din piață

În fiecare an, în timpul lunilor de vară, românii din toate colțurile țării se bucură de fructele și legumele proaspete ce apar în piețe sau în marile lanțuri comerciale, cu toate că ele sunt sau nu sunt românești. Așa este și în cazul pepenilor, asta pentru că aceste fructe se află categoric în topul preferințelor multora.

Cu toate acestea, cei care au ajuns zilele acestea în Piața Obor din Capitală au avut parte de o surpriză când a venit vorba de pepeni. Astfel că, pe unele tarabe și-au făcut deja apariția aceste fructe adorate de mulți, chiar dacă ne aflăm abia la mijlocul primăverii.

În acest fel, cei care își doresc să fure startul se pot bucura de gustul pepenilor aduși de peste mări și țări. Însă, cu toate acestea, prețul pentru un astfel de răsfăț culinar este unul pe măsură.

Chiar dacă vânzătorii îi cataloghează drept „extrem de dulci”, prețul pepenilor nu este, însă, pentru orice buzunar. Concret, un singur pepene, de opt sau nouă kilograme, costă în jur de 80-90 de lei.

Și alte produse s-au scumpit

Cu toate acestea, surprizele pentru români nu sunt doar la produsele aduse din străinătate. Astfel că, varza nouă s-a scumpit destul de mult față de anii trecuți. În cazul acestui aliment, un kilogram a ajuns să coste și 6,9 lei.

Recordul de scumpiri a fost atins de roșiile românești care, înainte de sărbătorile pascale se vindeau cu nici mai mult nici mai puțin de 65 de lei kilogramul.

Cât despre căpșunile românești, un kg din acestea a ajuns să coste acum 35 de lei, și chiar dacă prețurile sunt mult mai ridicate decât cele de import, clienții nu se feresec să le achiziționeze.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page