Press "Enter" to skip to content

Cum a făcut Florin Piersic septicemie. Detalii cutremurătoare despre îndrăgitul actor, viața îi este pusă în pericol

Ca urmare a complicațiilor sruvenite în corpul actorului, medicii din Cluj luau decizia de a-l transfera la Spitalul „Matei Balș”, din Capitală. Imediat după transfer, specialiștii de aici au explicat cum a făcut Florin Piersic septicemie, iar detaliile cutremurătoare despre îndrăgitul actor spun că viața îi este pusă în pericol.

Medicii au dat detalii cutremurătoare despre îndrăgitul actor

Starea de sănătate a marelui Florin Piersic se pare că sedegradează de la o zi la alta, de altfel din acest motiv s-a decis și transferul său în Capitală, la Institutul „Matei Balș”. Tot astăzi, ca urmare a presiunilor din spațiul public, specialiștii de aici au decis să prezinte date despre ce s-a întâmplat, de fapt, cu actorul:

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui.”, spun medicii de la „Matei Balș”, precizând că sunt momente cumplite pentru Florin Piersic.

Specialiștii au explicat cum a făcut Florin Piersic septicemie

Ca urmare a existenței acelei proteze la nivelul genunchiului, precum și a stimulatorului cardiac, explică specialistul, infecția declanșată la genunchi ar fi ajuns și în zona inimii, mai exact în zona elementelor care constituie proteza și stimulatorul. În aceeași conferință de presă, Horia Roșianu avea să explice și cum a făcut septicemie:

„Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică.”, a declarat reprezentantul Institutului „Matei Balș”; Horia Roșianu, astăzi.

Potrivit medicilor, Florin Piersic ar fi făcut septicemie de la o branulă montată acasă.

„Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi”

Din păcate, lucrurile s-au complicat, iar infecția a ajuns și la nivel cardiac, medicii accentuând ideea că situația sa este gravă.

„Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a mai explicat Horia Roșianu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

La această oră, conform informațiilor de ultimă oră, actorul se află sub permanenta observație a specialiștilor care se luptă acum cu septicemia care i-ar fi fost declanșată în corp, ținându-l pe antibiotice permanent.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page