Press "Enter" to skip to content

Cum arată meniul într-o maternitate din Germania. Alexandra, o româncă internată acolo, a rămas fără cuvinte

Povestea româncei care a născut într-o maternitate din Germania a devenit virală pe rețelele de socializare. Tânăra a publicat meniul pe care personalul medical îl oferă proaspetelor mămici.

Potrivit Alexandrei, tânăra româncă, meniul maternității din Germania este unul gustos, variat și bogat în vitamintele și nutrienții necesari unei proaspete mămici.

Micul dejun conține o felie de pâine cu unt, cremă de brânză, cașcaval, două felii de salam, 100 de grama de iaurt, budincă de vanilie și un pahar de suc.

Cum arată meniul într-o maternitate din Germania

Pentru masa de prânz Alexandra a povestit că pacientele au posibilitatea de a alege ce vor să consume: meniu standard, vegan sau light (ușor). Supă, cartofi și pește în sos de brânză și iaurt la desert.

Pe lângă diversitatea felurilor de mâncare, românca a fost foarte încântată de faptul că personalul meternității ține cont de modul în care sunt preparate alimentele, mai exact la aburi sau fierte, nimic nu este prăjit.

La cină Alexandra avea la dispoziție mai multe feluri de tartine cu suncă, cașcaval ori piept de pui, cartofi copți, ravioli și de la nicio masă nu lipsea legume proaspete, salată sau legume gătite la aburi.  a fost una destul de variată: de la diverse tipuri de tartine (cu cașcaval, șuncă, piept de pui), la cartofi copți, ravioli și cum (desigur) fără tradiționalii cârnăciori – toate servită cu salată de legume proaspete.

Totodată, maternitatea pune la dispoziție femeilor lăuze ceai și cafea nelimitate.

La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, firmele de catering pot câștiga 1,4 milioane de euro

O nouă achiziție este anunțată la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Autoritatea contractantă caută firme de catering care să asigure hrana pacienților. Procedura este programată pentru mijlocul lunii ianuarie 2023

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași organizează noi achiziții. Astfel, pe data de 11.01.2023 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de catering. Valoarea estimată a contractului este de 6.929.196 de lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Având în vedere că blocul alimentar al Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii «Sf. Maria» este în continuare în proces de reabilitare, care se va desfășura și în cursul anului 2023 și ulterior va începe etapa de dotare și utilare a bucătăriei, a apărut necesitatea menținerii externalizării temporare a serviciului de preparare și livrare de mâncare pentru spital către o firmă specializată în acest domeniu de activitate, cu posibilitatea diminuării, respectiv suplimentării cantităților furnizate (fără nicio schimbare a prețului unitar sau a elementelor propunerii financiare), în funcție de persoanele care primesc alocație de hrană și de resursele financiare alocate în acest sens”, se arată în caietul de sarcini.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page