Press "Enter" to skip to content

Cum să cureți ușor și rapid geamul de la cuptor: Metodă spusă de marile gospodine. Cu aceste ingrediente bio pe care le ai acasă faci cuptorul lună

După o zi în care am gătit mult, toate știm ce dezastru rămâne în bucătărie. Vase murdare, plită murdară, iar dacă ai pregătit ceva la cuptor, despre interiorul acestuia nici nu mai vorbim. Indiferent despre ce ar fi vorba, de la grăsime peste tot sau mâncare arsă, și nu vrei să folosești produse toxice din comerț, avem pentru tine o rețetă de curățare bio, cu ingrediente simple pe care orice gospodină le are acasă. Dacă în schimb nu ai acasă ingredientele acestei rețete, le vei găsi ușor în orice magazin. Ai gătit ceva delicios pentru familia ta, dar acum cuptorul și geamul de la cuptor arată îngrozitor. Din cauza grăsimii acumulate prin ușa cuptorului nu se mai poate vedea nimic, însă avem pentru tine o soluție simplă și eficientă, ușor de preparat.

Iată cum poți să cureți ușor geamul de la cuptor – Pentru a prepara soluția ai nevoie de: Apă; Bicarbonat de sodiu; Oțet de mere; O cârpă sau un prosop; Un vas mic; Un flacon cu pulverizator. Pasul 1. Pregătește cuptorul pentru curățare. Scoate grilajele și tăvile din interior, sau orice mai ai înăuntru. Pasul 2. Amestecă într-un mic recipient puțină apă cu câteva linguri de bicarbonat, până când rezultă o pastă pe care o poți întinde ușor în interiorul cuptorului.

Aplică ușor peste tot, și nu te îngrijora dacă pasta din apă și bicarbonat capătă o culoare maronie: este din cauza contactului cu grăsimea. Lasă pasta să acționeze cat mai mult. Dacă o lași să acționeze și peste noapte cu atât mai bine. Apoi, umple cu oțet un recipient cu pulverizator. Pulverizează pe toate suprafețele cuptorului, în special pe cele în care mai vezi bicarbonat de sodiu. După ce soluția a acționat suficient, ia o cârpă și șterge cu grijă fiecare colțișor din cuptor.

Pasul 3. Pentru a curăța geamul cuptorului ai nevoie de apă, bicarbonat și oțet de mere. Prepară într-un vas o pastă groasă din aceste trei ingrediente, pe care va trebui mai apoi să o aplici pe geamul murdar. Las-o să acționeze pentru aproximativ 30 de minute. După ce soluția a acționat, folosește o cârpă, o lavetă sau un prosop pentru a șterge întreaga suprafață de sticlei. Pasul 4. La final, pornește cuptorul pentru 15-20 de minute pentru a se usca atât interiorul acestuia cât și geamul.

Anunț important: Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page