Press "Enter" to skip to content

Cum să dormi pentru a avea o sănătate mai bună

Somnul este esențial pentru sănătatea noastră și, implicit, pentru o viață fericită și productivă. Dar nu este important doar să dormim suficient, ci și să dormim în poziția corectă. Felul în care ne odihnim poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Iată ce ar trebui să știm despre cele mai bune și cele mai proaste poziții de dormit.

Cum este cel mai bine să dormi

Nu există o poziție ideală de dormit care să se potrivească tuturor. Cu toate acestea, anumite poziții pot fi mai bune decât altele, în funcție de nevoile individuale. În general, specialiștii recomandă dormitul pe spate.

Dormitul pe spate este benefic pentru coloana vertebrală, deoarece ajută la menținerea unei poziții corecte a corpului în timpul somnului. Această poziție minimizează presiunea asupra mușchilor din spate și gât și poate preveni apariția ridurilor și a petelor pe piele. În plus, dormitul pe spate poate reduce sforăitul.

În ceea ce privește dezavantajele, starea de somn pe spate poate fi deranjantă pentru partenerii de dormit, deoarece sforăitul poate fi amplificat în această poziție. De asemenea, poate agrava simptomele apneei de somn.

Ce spun medicii despre pozițiile de dormit

Majoritatea oamenilor dorm pe o parte. Aceasta este poziția cea mai confortabilă pentru mulți dintre noi, dar și cea mai periculoasă. Dormitul pe o singură parte a corpului poate provoca dureri de spate, de brațe sau de picioare.

Dormitul pe partea dreaptă poate agrava simptomele de reflux gastroesofagian și poate provoca arsuri la stomac. Cu toate acestea, această poziție poate îmbunătăți circulația și poate reduce sforăitul. În schimb, dormitul pe partea stângă poate îmbunătăți digestia.

Dormitul pe burtă poate fi confortabil pentru unii, dar poate afecta coloana vertebrală și poate provoca dureri de spate și de gât.

În concluzie, poziția de somn potrivită poate contribui la o odihnă mai bună și la o sănătate generală mai bună. Fiecare persoană trebuie să aleagă poziția de dormit care se potrivește cel mai bine nevoilor sale individuale. În general, dormitul pe spate poate fi cea mai bună opțiune pentru menținerea unei poziții corecte a corpului și pentru prevenirea ridurilor și a petelor pe piele.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page