Press "Enter" to skip to content

Cum să elimini petele de pe prosoapele de bucătărie fără să le speli. Trucul care îți va fi de folos

Uneori, poate fi dificil să elimini petele de pe țesăturile albe, mai ales dacă rămân urme și după ce ai folosit produse din comerț. Cu toate acestea, există o metodă care îți va fi, cu siguranță, de folos, căci nu e nevoie să speli prosoapele, pentru a îndepărta petele.

  • Cum să elimini petele de pe prosoapele de bucătărie fără să le speli
  • Trucul care îți va fi de folos

În general, urmele de pe prosoapele de bucătărie pot fi cu greu eliminate, mai ales dacă este vorba de cele de ulei sau alte alimente. Chiar și așa, există un truc care te ajută să elimini chiar și cele mai „încăpățânate” urme cu un minim de efort, căci nu trebuie să le speli.

Cum poți elimina petele de pe prosoape fără să le speli

Dacă te numeri printre cei care nu are prea mult timp pentru treburile în casă, ei bine, poți opta pentru a elimina doar pata respectivă, fără să pui prosopul la spălat. Mai exact, se umezește zona și se dă cu puțin săpun sau detergent de rufe.

Mai apoi, se pune prosopul într-o pungă normală de plastic, care, ulterior, trebuie băgată în cuptorul cu microunde, pentru 2-3 minute. Trebuie să fii atent atunci când scoți punga, iar mai apoi, vei observa că petele au dispărut.

Trucul care te ajută să ai prosoape moi

După mai multe spălări, prosoapele tind să fie aspre, dar poți să schimbi acest lucru cu ajutorul unui truc la fel de simplu. La fel de multă contează și apa, asta pentru că mineralele distrug țesătura ori substanțele din alimente sau alte produse care rămân în prosop.

Nu este nevoie să cumperi altele noi, căci este bine ca atunci când le pui la spălat, să adaugi pe lângă detergent, balsam de rufe și puțin oțet distilat.

Ca să te asiguri că prosoapele vor fi moi, este bine ca după ce le-ai scos din mașina de spălat să pui în cuvă și bile pentru uscător. În acest fel, te asiguri că țesătura nu va fi aspră, iar prosoapele vor arăta ca noi.

La fel de indicat este ca atunci când le speli, să pui și puțină sare, pentru că așa vor fi curățate în profunzime și vor avea un aspect strălucitor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page