Press "Enter" to skip to content

Cum să faci cea mai fragedă friptură de miel pentru masa de Paşte. Ingredientul secret folosit de gospodinele iscusite

Se apropie Paştele, iar multe dintre gospodine se gândesc la preparatele de pe masa de sărbători. Pentru friptura de miel, gospodinele iscusite folosesc un ingredient banal care reuşeşte să frăgezească carnea într-un timp record.

Friptura de miel este cel mai aşteptat preparat culinar pe care gospodinele îl pregătesc pentru masa de Paşte.

Cum să faci cea mai suculentă şi fragedă friptură de miel este întrebarea de pe buzele tuturor gospodinelor care îşi doresc să-şi surprindă familia de sărbători.

Un ingredient banal care se găseşte în orice bucătărie face ca friptura de miel să se frăgezească într-un timp record, spre încântarea tuturor gospodinelor.

Ingrediente friptură de miel pentru masa de Paşte

  • o pulpă de miel;
  • 2 kg cartofi noi;
  • 5 căței mari usturoi;
  • 1 pahar mare vin alb;
  • o cană de apă;
  • 50 ml ulei de măsline;
  • 2-3 crenguțe rozmarin;
  • 2-3 crenguțe maghiran proaspăt;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare friptură de miel pentru masa de Paşte

Carnea de miel se curăţă de grăsime şi se spală foarte, foarte bine. După ce se curăţă foarte bine de grăsime, aceasta se sterge şi de excesul de apă şi se pune într-o tavă pentru cuptor. 

Se presară sare şi piper deasupra, dar se mai pot pune şi nişte felii de portocală deasupra pentru un plus de aromă. Totodată, se mai poate face şi o pastă de condimente compusă din zahăr, coajă de portocală, ghimbir, cuişoare, mentă şi unt topit. 

Gospodinele iscusite au un ingredient secret pe care îl folosesc în pregătirea fripturii de miel pentru masa de Paşte. Sarea grunjoasă este ingredientul secret pe care acestea îl folosesc, iar rezultatul este unul extraordinar. Carnea este fragedă şi se desprinde de pe os. Carnea se lasă în apă cu sare grunjoasă pentru 24 de ore.

Bucăţile de carne se pun într-o tavă care a fost tapetată cu hârtie de copt. Tava se introduce la cuptorul încins la 225 de grade şi se lasă aproximativ 40 de minute. 

La jumătatea timpului, se verifică friptura. Aceasta nu trebuie să fie foarte rumenă, întrucât procesul de coacere este la jumătate. Dacă crusta devine mult prea arămie, cel mai bine ar fi ca deasupra să se pună deasupra staniol.

După cele 40 de minute, se poate scoate friptura, însă nu înainte să se verifice dacă carnea se desprinde de pe os. Friptura de miel pentru masa de Paşte se poate servi cu orez sau cu orice altă garnitură aleasă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page