Press "Enter" to skip to content

Cum să faci curat în toată casa în 20 de minute. Știi trucurile astea?

Dacă reușești să termini curățenia atât de repede, poți avea o mulțime de timp pentru tine și cei dragi. Este mai simplu decât crezi.

Poți face curat în toată casa în mai puțin de jumătate de oră, dacă urmezi câteva principii simple și ții cont de sfaturile de mai jos. De ce să-ți petreci puținul timp liber pe care îl ai la dispoziție ștergând fiecare suprafață din casă când poți să te bucuri mai mult de timpul tău? Îți arătăm noi ce ai de făcut, astfel încât casa să fie lună în cel mai scurt timp posibil:

Echipează-ți casa cu toate ustensilele necesare pentru curățenie și folosește-te de toate ajutoarele pe care le ai la dispoziție

Nu îți umple dulapurile cu tot felul de lavete și produse de curățare. Tot ce ai nevoie pentru o casă lună este un aspirator și astfel de aparate de curățat cu care poți îndepărta murdăria de pe podea, dar și de pe alte suprafețe – blat de bucătărie, cuptor, hota și orice alte locuri. Sunt singurele aparate de care mai ai nevoie pe lângă aspirator și ai și siguranța că omoară aproape toate bacteriile dintr-o singură utilizare.

Când faci curat pierzi o mulțime de timp doar schimbând soluțiile, lăsându-le să acționeze, căutând laveta potrivită pentru fiecare suprafață și căutând prin dulapuri produsul de curățare potrivit. Este mai bine să te rezumi la produse mai puține, dar cu o putere mai mare. Așa vei putea să faci curat repede și bine.

Primul lucru pe care îl ai de făcut înainte să începi curățenia

Organizează-te puțin înainte să începi. Ridică scaunele pe pat sau pe canapea și eliberează toate suprafețele pe care urmează să le cureți. Chiar daca dedici acestei activități câteva minute, apoi economisești timp pentru că nu trebuie să înconjuri picioarele scaunului cu aspiratorul și nu mai trebuie să ridici fiecare lucrușor atunci când ștergi mobila. După ce eliberezi zonele care urmeză să fie curățate, totul va părea mai simplu.

Aceasta este una dintre regulile de bază când vrei să faci curățenie mai repede. Dacă faci curat de sus în jos nu riști ca praful de pe rafturile suspendate să ajungă înapoi pe podeaua proaspăt spălată. Cel mai des avem tendința de a începe cu podelele, pentru că e suprafața mai mare și durează mai mult, însă cel mai bine este să începi de sus.

Mai mult decât atât, regula aceasta te ajută și să-ți organizezi activitatea și să nu te pierzi în detalii. Cu cât ai un plan mai bine pus la punct și o ordine clară, cu atât mai ușor îți va fi și cu atât mai repede vei termina. Fă-ți un plan și cu privire la camerele cu care începi – cel mai ușor ar fi să începi cu dormitorul, pentru că ai nevoie de cel mai puțin timp pentru el.

Aceste trei trucuri sunt singurele de care trebuie să ții cont pentru a face curat cât mai repede în toată casa. În plus, nu uita să renunți la aglomerația inutilă din locuința ta. În felul acesta vei face curat mai repede și întreaga casă va avea un aspect mai ordonat. Aplică o regulă simplă – dacă nu ai mai folosit/purtat un lucru de un an, atunci îl poți arunca. Vei observa că întreaga locuință va fi mai ușor de curățat odată ce renunți la aglomerație și eliberezi spațiul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page