Press "Enter" to skip to content

Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște: metoda în șapte pași care te scapă de gălbenușul gri-verzui

Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște: metoda în șapte pași care te scapă de gălbenușul gri-verzui.

Vopsitul ouălor de Paște este o tradiție frumoasă, dar fierberea acestora este un proces destul de complicat. Iată o metodă eficientă de a obține ouăle de Paște perfecte.

Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște. Metoda în șapte pași care te scapă de gălbenușul gri-verzui

  1. Puneţi ouăle mari într-o oală suficient de largă astfel încât să stea unul lângă celălalt şi nu unul peste altul.
  2. Adăugaţi apă rece astfel încât să depăşească ouăle cu 2,5 centimetri.
  3. Puneţi oala pe foc mare şi aşteptaţi ca apa să dea în clocot, de îndată ce se întâmplă acest lucru, aşezaţi capacul pe oală şi luaţi oala de pe foc.
  4. Lăsaţi ouăle în oală timp de 17 minute, potrivit Juliei Child. Există însă şi alte variante: pentru ouăle de dimensiuni medii se recomandă 12 minute, pentru ouăle mari- 15 minute, iar pentru cele foarte mari – 18 minute. Inelul verde din jurul gălbenuşului apare în momentul în care le lăsaţi în apa fiartă prea mult timp, aşa că setaţi un cronometru.
  5. Înainte cu doar câteva minute ca timpul să fi expirat, umpleţi un bol mare cu apă cu gheaţă.
  6. Imediat ce timpul a trecut, scoateţi ouăle şi transferaţi-le în vasul cu apă cu gheaţă.
  7. Lăsaţi-le să se răcească complet în apa cu gheaţă şi apoi băgaţi-le în frigider. Ouăle ţinute în frigider sunt mult mai uşor de decojit.

Reţineţi că ouăle proaspete sunt mai dificil de decojit, aşa că folosiţi ouă care au stat la frigider cel puţin zece zile.

Cum să fierbi ouăle perfecte de Paște. Ouăle fierte sunt cel mai uşor de decojit imediat după ce se răcesc. Pentru a decoji un ou este indicat să-l loviţi uşor cu o linguriţă pe toată suprafaţa şi apoi să-l rulaţi între palme. Începeţi să-l curăţaţi de coajă de la capătul cel mare, ţinându-l sub jetul de apă rece.

Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos.

Trucul ascuns de marile gospodine! Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos! Un ingredient banal pe care îl ai în bucătărie și nici nu îl folosești! Știai?

Pe lângă faptul că ajută la detoxifierea organismului şi la menţinerea greutăţii corporale, lămâile au o serie de proprietăţi mai puţin cunoscute la gătit. Una dintre acestea este fierberea corectă a ouălor.

Sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate.

Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert. Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii.

De asemenea, zeama de lămâie se foloseşte şi pentru a decoji mai uşor ouăle fierte. În acest caz, trebuie să torni o linguriţă de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle.

Cum se vopsesc ouăle de Paște

Ouăle vopsite reprezintă, fără îndoială, simbolul Sărbătorilor Pascale. Fiecare gospodină știe cât de important este ca ouăle să aibă o culoare frumoasă și uniformă. Sunt mai multe aspecte de care trebuie ținut cont pentru ca acestea să fie și gustoase, în același timp.

Cât timp se fierb ouăle de Paște

Nu există Paște fără ouă vopsite, așa că în această săptămână, Săptămâna Mare, gospodinele trebuie să treacă din nou testul ouălor roșii. Sunt anumiți pași care trebuie parcurși înainte de a vopsi ouăle. Este necesar ca acestea să fie la temperatura camerei. Așadar, scoateți-le din frigider cu două ore înainte să vă apucați să le fierbeți. De asemenea, ouăle trebuie să fie foarte bine spălate înainte. Și nu doar cu apă. Spălați-le și cu detergent, pentru a le degresa. În acest fel, vopseaua va prinde mai bine pe ele.

Aveți nevoie de un burete și de detergentul cu care spălați de obicei vasele. După ce le-ați limpezit bine, le puteți pune într-o oală la fiert. Apa în care le veți fierbe trebuie să fie rece. Aveți grijă când le așezați, pentru a evita spargerea lor. De asemenea, este necesar ca focul să fie cât mai mic, pentru că altfel există riscul ca ouăle să nu se fiarbă cum trebuie.

Timpul de fierbere diferă în funcție de cum doriți să fie oul, mai moale sau mai tare. Astfel, în momentul în care apa începe să clocotească și ouăle se mișcă, începeți să cronometrați timpul de fierbere. Dacă vreți să obțineți ouă mai moi, lăsați-le timp de 3-4 minute.

În schimb, dacă vă plac ouăle mai tari, trebuie să fiarbă cam 10 -12 minute. După ce au fiert, aruncați apa și apucați-vă de vopsit.

Cum vopsești ouăle, ca să aibă o culoare perfectă

Vopsitul ouălor se poate face atât cu vopsea din comerț, cât și cu ingrediente naturale. Iată cum trebuie să procedați dacă optați pentru prima variantă. Într-un bol puneți vopseaua cumpărată, în care adăugați puțin oțet. Acesta va da un luciu aparte ouălor. Respectați instrucțiunile de pe plicuri, ca să preparați vopseaua. După ce ați pregătit amestecul, puneți ouăle în vopsea și lăsați-le aproximativ un minut.

După ce le scoateți, trebuie așezate pe o hârtie și apoi unse cu puțin ulei. În felul acesta, ouăle vor avea luciu. De asemenea, după ce le-ați vopsit, puteți lipi autocolante pe ele, dacă vă doriți să fie mai animate. Pentru gospodinele mai îndemânatice, există și varianta de a picta ouăle manual. Puteți folosi pensule mici, scobitori sau chiar periuța de dinți, în funcție de modelele pe care doriți să le realizați.

În cazul în care vreți să vopsiți ouăle natural, aveți la îndemână mai multe variante. Sfecla roșie este cel mai des folosită în această situație. Fierbeți sfecla în apă, în care adăugați și oțet. După cel mult 5 minute, puneți în aceeași oală și ouăle. Lăsați apa să dea în clocot, apoi mai țineți ouăle încă 3-4 minute.

Și foile de ceapă roșie sunt eficiente în vopsitul ouălor. Acest procedeu durează însă mult mai mult. Timp de 12 ore, trebuie să lăsați foile într-un bol cu apă și oțet. După aceea, fierbeți ouăle în acest amestec.

Dacă vă doriți o altă culoare, în afară de roșu, încercați să vopsiți ouăle cu varză roșie. Da, ați citit bine. În acest fel veți obține ouă albastre. Aveți nevoie de o jumătate de varză roșie și 4 căni de apă. Le fierbeți o jumătate de oră și apoi puneți ouăle în amestecul obținut. Este important de știut că ouăle trebuie lăsate peste noapte în această vopsea.

De asemenea, puteți folosi afine, pentru a obține ouă mov.

Fierbeți o jumătate de pungă de afine congelate cu 4 căni de apă, timp de 30 de minute. Apoi puneți ouăle în soluția obținută.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page