Press "Enter" to skip to content

Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Care este ingredientul secret

Șnițelele sunt un preparat adorat de multă lume. Pe lângă gustul nemaipomenit, acestea sunt ușor de pregătit. Cu toate că majoritatea gospodinelor gătesc destul de des șnițele, acestea nu au același gust ca la restaurant.

Pentru a fi la fel de gustoase, există câțiva pași care trebuie urmați, dar și un ingredient secret.

Șnițelul, un preparat adorat în toată lumea

Șnițelele sunt o opțiune foarte bună atunci când preparăm o masă. Fie că le facem din carne de pui, curcan sau porc, acestea sunt ușor de făcut și pot rezista câteva zile în frigider. De asemenea, șnițelele pot fi combinate cu diverse garnituri, precum cartofi, legume sau piure.

De cele mai multe ori, acestea sunt preferate de copii. Chiar dacă rețeta este simplă, atunci când sunt preparate în casă, șnițelele nu arată și nici nu au același gust, ca cele de la restaurant. Acest fel de mâncare este consumat în întreaga lume, datorită avantajelor pe care le are: este delicios, rapid de preparat și nu este costisitor. Șnițelele sunt regăsite în meniurile multor restaurante, dar și în cele de tip fast-food.

De cele mai multe ori, șnițelele comandate sunt diferite de cele preparate în propria bucătărie. Pentru a fi perfecte, acestea trebuie să aibă o crustă aurie, iar carnea din interior să fie suculentă.

Ce ingredient se pune în aluatul pentru șnițele

Pentru ca acest fel de mâncare să fie perfect, aluatul trebuie să fie preparat cu mare atenție. Se pare că pentru șnițele gustoase, este nevoie de un ingredient secret, care este destul de rar folosit în bucătărie. Foarte mulți bucătari adaugă în respectivul aluat, Coca-Cola. În rețeta clasică, bucata de carne trebuie trecută printr-un amestec de făină, ou și pesmet, iar ulterior va fi prăjită în baie de ulei. Pentru ca aluatul să fie mai aerat, gospodinele pot adăuga două linguri din celebrul suc. Băutura carbogazoasă va face ca șnițelele  să nu mai absoarbă atât de mult ulei. În cazul celor care nu vor să folosească suc în rețetă, îl pot înlocui cu apă minerală.

Trucuri pentru prepararea snițelelor

Există câteva trucuri pentru atunci când ne dorim să gătim acest preparat. Spre exemplu, uleiul din tigaie trebuie să fie foarte bine încins, înainte să adăugăm carnea. De asemenea, carnea pentru şniţele trebuie feliată în bucăţi potrivite, dar nu prea groase, pentru că nu se vor prăji cum trebuie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page