Press "Enter" to skip to content

Cum să scapi de arsura de pe tigaie fără să o zgârii. Trucul ieftin care va curăța totul cât ai zice pește

Arsura de pe tigaie este o problemă cu care se confruntă majoritatea gospodinelor. Noi am descoperit un truc genial și ieftin care te va scăpa de această bătaie de cap.

Cum să scapi de arsura de pe tigaie fără să o zgârii. De regulă, tigăile și oalele care intră  în contact cu focul au tendința de a se păta sau de a căpăta o nuanță închisă, iar curățarea lor poate deveni extrem de dificilă.

Cum să scapi de arsura de pe tigaie fără să o zgârii

Chiar dacă acum magazinele sunt pline de tot felul de produse de curățenie care îți promit că te vor scăpa de petele nedorite, medicii recomandă să apelezi la soluții naturale care să reducă rezidurile toxice din alimentația ta și să nu dăuneze nici mediului înconjurător.

Dacă totuși ai încercat diverse produse din comerț și nu au dat rezultatul dorit, noi avem un truc genial care te va scăpa de arsura de pe tigaie cât ai zice pește.

Trucul este unul extrem de simplu și nu necesită să bați drumul până la magazin pentru că ai nevoie de un produs pe care cu siguranță îl ai deja în casă.

Ei bine, nu o să te mai ținem în suspans pentru că știm că ia foarte multă treabă și îți dezvăluim că produsul minune care te va scăpa de arsura de pe tigaie este făina.

Așa că ia făina din dulap și să trecem la treaba!Tot ce trebuie să faci este să presari făină pe o cârpă uscată și să freci ușor suprafața cu arsură, apoi spală tigaia sau oala respectivă așa cum o faci de obicei. Vei observa că grăsimea va începe să se scurgă iar suprafața tigăii sau a oalei va deveni mult mai strălucitoare.

Cele mai frecvente greșeli din bucătărie care distrug tigaia de teflon

Tigăile antiaderente sunt extrem de utile, însă există câteva greșeli pe care orice gospodină le face și care afectează grav stratul de teflon.

De exemplu, foarte multe gospodine folosesc spatule sau furculițe metalice pentru a amesteca omleta din tigaia de teflon, ceea ce este o greșeală enormă.

Dacă îți pasă de tigăile tale antiaderente și dacă vrei să-și păstreze calitățile pentru care ai plătit, nu ar trebui să folosești niciodată ustensile metalice pe ele. Specialiștii explică faptul că marginile ascuțite ale unei spatule metalice sau ale unei furculițe sau linguri metalice, de exemplu, pot strica și zgâria stratul de teflon al tigăii. De-a lungul timpului, acest lucru va distruge capacitățile antiaderente ale tigaii și acele bucăți minuscule de acoperire pe care le-ați rupt pot ajunge chiar și în mâncarea dumneavoastră. O opțiune mai bună și mai sigură ar fi o ustensilă din lemn, plastic sau silicon.

Trebuie să reții că întreaga regulă de a nu folosi metal în tigăile de teflon nu se aplică doar la modul în care gătești, ci se aplică și la maniera de curățare a tigăii. Experții vă avertizează să nu vă spălați tigăile antiaderente cu ceva abraziv, cum ar fi buretele cu sârmă metalică, care poate zgâria stratul la fel ca ustensilele metalice.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page