Press "Enter" to skip to content

Cum să te rogi acasă, astfel încât Dumnezeu să audă rugăciunea și să ajute

Dacă închizi ochii și te rogi Domnului pentru Învierea lui Hristos o dată pe an, sunt mai puține șanse să ți se întâmple ceva foarte rău. Pentru ca Domnul să vă ajute și să vă audă, trebuie să respectați câteva puncte importante atunci când vă rugați – toate sunt indicate în cărțile sfinte, de aceea sunt importante pentru fiecare creștin.

Pentru a te ruga Domnului, nu trebuie să aștepți o zi anume – poți începe chiar acum, oriunde te-ai afla.

Îndrumări generale pentru a învăța cum să te rogi

Există patru linii directoare de studiat înainte de a ne ruga. Să le explicăm punct cu punct.

1. Prima dată trebuie să vă calmați nervii, să vă goliți mintea de gânduri rele și găsiți un loc retras, care nu vă distrage de la rugăciune (sunete, televizor) și să puneți o cruce. Fetele și femeile trebuie să-și lege un batic în capul. La fel ca Maica Domnului, femeile trebuie să se roage Lui Dumnezeu având capul acoperit.

2. Înainte de rugăciunea principală, trebuie să citiți Tatăl nostru și Psalmul 90. Aceste rugăciuni sunt extrem de importante și necesare – este ca și cum ați atrage atenția Domnului asupra dumneavoastră. Citind Tatăl nostru și Psalmul 90, îți vei curăța mintea de gândurile care nu te lasă să te concentrezi la rugăciunea ta pentru Dumnezeu.

3. Aprindeți o lumânare, sau trei (este bine și o candelă) și începeți să citiți textul rugăciunii principale. Cel mai important este să faceți acest lucru cu credință, nu forțați – altfel nu are rost în rugăciune.

Înainte de ca cere ceva Lui Dumnezeu, nu uita să mulțumești pentru tot ce ai, pentru tot ce își va oferi, pentru că este în viața ta și pentru că îți ascultă rugăciunile!

4. Stingeți lumânările și mulțumiți Domnului.

Dacă vă rugați acasă din cauza unei situații dificile, repetați procesul în mod regulat. Însă, pe lângă rugăciunea acasă, te poți ruga și în Biserică – într-o zi te poți ruga acasă, iar a doua zi poți merge la Biserică și să te rogi în fața icoanei lui Hristos.

Ce nu trebuie făcut atunci când ne rugăm acasă?

Dacă te forțezi să te rogi și aștepți să primești totul dea gata, uită de asta. Nu trebuie să te rogi pentru răul unui dușman sau persoană care ți-a greșit. La Dumnezeu, oamenii sunt cărți deschise. Prin urmare, când ne gândim la lucruri rele, la bogăție din interes personal, la bani mulți sau la dragoste pasională – Dumnezeu nu ne va ajuta. Pentru că astfel de cereri arată că ești o persoană zadarnică, care vrea totul pentru sine și invidioasă.

De exemplu, o persoană se roagă la Dumnezeu de câteva ori pe lună când i se pare că nu mai are suficienți bani pentru trai, deși are bani. Și îi cere lui Dumnezeu tot mai mult. Astfel de oameni nu primesc nimic – pentru că numărul de zerouri din cont este important pentru ei, și nu mântuirea de foame sau necazuri.

Dimpotrivă, dacă o persoană simte că situația este fără speranță și cere ajutor, atunci Dumnezeu o va auzi și o va ajuta. Pentru că vede – această persoană este înfometată și suferă. Dumnezeu nu vrea suferința noastră, așa că vă va ajuta cu siguranță.

Principalul lucru nu este să renunți la El și la credință, la rugăciuni și la mersul în Biserică. Dacă situația este dificilă și nu puteți merge la Biserică, atunci rugați-vă acasă și invitați periodic preotul pentru spovedanie și comuniune.

De exemplu, dacă ajuți o rudă bolnavă sau tu însuți nu poți merge și altele probleme care nu țin de ține (ai un program de muncă care te împiedică). În caz contrar, nu pune scuze. Dacă nu vrei, trebuie să te forțezi. Aceasta este viața ta, pentru care vei răspunde mai târziu înaintea Lui Dumnezeu la judecată.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page