Press "Enter" to skip to content

Cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Unde s-a produs cel de-al doilea cutremur de astăzi și ce magnitudine a înregistrat seismul de această dată

Un al doilea cutremur a „zguduit” România, astăzi, 15 decembrie 2023! Este al doilea seism care se produce în cursul zilei de azi în țara noastră. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) seismul care a avut loc în urmă cu câteva minute s-a produs la ora 15:23. Iată unde s-a produs și în ce orașe a fost resimțit!

  • Cutremur în România, vineri după-amiază
  • Seismul a fost resimțit în mai multe orașe din țară

În cursul zilei de azi în țara noastră, un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs la ora 04:16:02 (ora locală a României).

Cutremur în România, vineri după-amiază

Acum, cu puțin timp în urmă, un al doilea cutremur a fost anunțat de specialiștii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INCDFP) seismul care a avut loc în urmă cu câteva minute s-a produs la ora 15:23.

Mai mult decât atât, seismul din această după-amiază a fost înregistrat în judeţul Arad.

Seismul a fost resimțit în mai multe orașe din țară

De această dată, seismul a avut loc la o adâncime de 15 km în apropierea următoarelor oraşe: la 20 km sud-est de Arad, 44 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa.

În ziua de 15.12.2023, 15:23:44 (ora României), s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.4, la adâncimea de 10 km.

INTENSITATE III

Cutremurul s-a produs la 22km SE de Arad, 47km NE de Timisoara, 74km SE de Bekescsaba, 92km N de Resita.„, potrivit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Amintim că, de la începutul lunii decembrie, în România s-au înregistrat zece cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,8 grade pe Richter.

Cu toate acestea, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7 grade pe scara Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page