Press "Enter" to skip to content

Data la care vor fi virate pensiile, anticipat, inainte de Paste

Ministrul Muncii a anuntat ca pensiile vor fi virate in avans in luna mai, inainte de Paste.

Anuntul facut de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

„Astazi avem doua acte normative care ne faciliteaza posibilitatea de a da pensiile romanilor inainte de sarbatorile pascale. Cele doua sunt o HG si, respectiv, un memorandum. Hotararea de guvern este cea care ne permite sa declansam procedurile institutionale in luna aprilie, astfel incat banii sa fie virati la timp atat Companiei Nationale Posta Romana, care livreaza aproape jumatate din pensiile romanilor prin factorii postali, cat si de a alimenta conturile bancilor comerciale cu care Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, respectiv Casa Nationala de Pensii are conventii, cele 22 de institutii bancare, astfel incat acestea, la randul lor, sa poata face viramentele catre romani inainte de sarbatorile pascale.

Estimarile noastre sunt ca atat Posta Romana, cat si institutiile bancare se vor incadra in graficul pe care l-am agreat, situatie in care toti romanii vor primi pensiile inainte de Pasti. Data la care le vor primi pe cont este de 2-3 mai, in loc de 12 mai, data pe care o aveam in conventie, iar data la care vor livra pensiile factorii postali, pana la 3 mai, inclusiv”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, conform Agerpres.

Totodata, reprezentantul Guvernului a specificat ca a discutat atat cu reprezentanti ai Postei Romane, cat si ai institutiilor bancare astfel incat pensiile sa fie platite in avans in luna mai.

„Aspectele care tin de noi sunt procedurile astfel incat sa fie virati la timp banii catre cei cu care noi lucram si de asemenea, ca toate aceste aspecte institutionale sa fie facute la timp. Mai departe, organizarea interna, atat a bancilor, cat si a Postei Romane, tine de dansii.

Ceea ce pot sa va spun este ca atat institutional, cat si informal, cu fiecare dintre acesti parteneri am discutat deja inca de miercuri dupa-amiaza, de cand domnul premier ne-a trasat sarcina, atat noua, cat si celorlalti colegi din Guvern care tin de declansarea acestor proceduri, astfel incat pensiile sa fie platite inainte de Pasti”, a mai spus ministrul Muncii.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page