Press "Enter" to skip to content

De ce este bine să congelezi ouăle. Trucul de care nu ai știut până acum

Îți dorești să ai mereu la îndemână ouă? Soluția este foarte simplă. Poți congela ouăle pe care tocmai le-ai fiert pentru micul dejun și le poți menține în congelator între trei și șase luni de la data congelării. Iată motivul pentru care nu poți congela ouăle crude!

  • Motivul pentru care să congelezi ouăle
  • Iată trucul pe care nu-l știai!

Alimentele le poți menține în congelator pentru o perioadă lungă de timp, iar acest lucru nu se rezumă doar la carne sau legume pentru că și ouăle pot fi păstrate în congelator și pot fi consumate după câteva luni.

Motivul pentru care să congelezi ouăle

Dacă îți dorești să ai tot timpul la îndemână ouă fierte pentru micul tău dejun poți apela la un truc foarte simplu pe care cu siguranță nu îl știai. Îți poți ușura munca și poți congela ouăle deoarece au valabilitate între trei și șase luni.

La acest truc poți apela doar dacă ouăle sunt fierte deoarece cele proaspete nu pot fi congelate, pe motiv că își vor mări volumul și se vor sparge atunci când vor fi înghețate. Albușurile vor îngheța destul de bine, însă gălbenușurile vor deveni groase și lipicioase.

Cum poți congela gălbenușurile crude

Dacă doriți să congelezi gălbenușurile crude le poți pune într-un recipient și le poți înțepa puțin, iar mai apoi adaugă 1/8 linguriță de sare sau o linguriță de zahăr pentru patru gălbenușuri pentru a preveni coagularea și pot fi păstrate la congelator pentru trei luni.

Albușurile crude se congelează destul de bine și nu este nevoie să apelați la niciun truc. Pentru a decongela atât ouăle crude, cât și cele gătite trebuie să le lăsați peste noapte la frigider și să le consumați a doua zi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page