Press "Enter" to skip to content

Decizia importantă luată de Biserica Ortodoxă! Toți românii trebuie să știe asta! Ce va apărea în calendarul creștin ortodox

Potrivit informațiilor, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca ziua persoanelor vârstnice, care este pe data de 1 octombrie, să apară în calendarul creștin ortodox la rubrica datelor importante. 

  • Ce decizie importantă a luat Biserica Ortodoxă Română
  • Românii trebuie să știe asta
  • Ce va apărea în calendarul creștin ortodox

În cursul zilei de ieri și de azi s-a desfășurat ședința de lucru și ședința solemnă ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, iar una dintre principalele decizii luate de Sfântul Sinod a fost declararea de către Patriarhia Română a zilei de 1 octombrie ca Ziua persoanelor vârstnice. Această zi urmează să fie menționată în calendarul creștin ortodox la rubrica zilelor și datelor importante, scrie stiripesurse.ro.

Decizia importantă luată de Biserica Ortodoxă

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca ziua persoanelor vârstnice, care este pe data de 1 octombrie, să fie menționată în calendarul creștin ortodox la rubrica zilelor și datelor importante.

„În ședința solemnă din ziua de 26 octombrie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat activitatea socială a Bisericii Ortodoxe Române pe parcursul acestui An omagial al pastorației ersoanelor vârstnice, subliniind și încurajând necesara activitate pastoral-filantropică din toate eparhiile Patriarhiei Române, activitate care a vizat în mod special alinarea singurătății celor ajunși la vârsta senectuții. Într-o epocă a însingurării crescute paradoxal în atmosfera saturată de multiple forme de comunicare actuală, apropierea concretă, personală și caritabilă de cei vârstnici, vulnerabilizați inclusiv prin izolare, este și rămâne o datorie pastorală prioritară”, informează BOR.

Ce a mai decis Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În zilele de miercuri și joi, atunci când au avut loc cele două ședințe, ședința de lucru și ședința solemnă ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au mai fost decise și următoarele:

– aprobarea canonizării Cuviosului Macarie Protopsaltul cu titulatura Sfântul Cuvios Macarie Protopsaltul (31 august), a înscrierii sale în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, a proiectelor de texte liturgice (sinaxar, acatist și slujbă) și a icoanei acestuia

– aprobarea propunerii Episcopiei Basarabiei de Sud, avizată de Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei, de începere a demersurilor de canonizare a protosinghelului Iraclie Flocea (11 mai 1893 – 16 august 1964)

– aprobarea de uniformizare a titulaturii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou astfel: Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, precum și uniformizarea icoanei Sfântului, urmând ca acesta să fie reprezentat în toate icoanele ținând în mâna stângă Catedrala Patriarhală, iar în mâna dreapta toiagul de păstor

– înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române a Sfântului Nicolae Cabasila (20 iunie) și aprobarea proiectelor de texte liturgice (sinaxar, slujbă, acatist și paraclis)

– înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române a Sfinților Mucenici Marius și Marta, soția sa, și a fiilor lor Audifaciu și Avacum (6 iulie) și aprobarea proiectelor de texte liturgice (sinaxar și acatist)

-aprobarea Acatistului Sfântului și Dreptului Simeon, primitorul de Dumnezeu (3 februarie)

-aprobarea Acatistului Sfinților Cuvioși Varsanufie și Ioan din Gaza (6 februarie)

– aprobarea textului Slujbei la deshumarea celor adormiți în Domnul, scrie sursa menționată anterior.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page