Press "Enter" to skip to content

Doliu imens în presă! S-a stins din viaţă Paraschiv Marcu, fostul director adjunct al agenţiei Agerpres

Trupul neînsufleţit  al lui Paraschiv Marcu a fost depus miercuri, 3 mai, la capela Cimitirului Militari de pe Bd. Uverturii.

Paraschiv Marcu s-a născut la 24 septembrie 1945, în localitatea Singureni, judeţul Giurgiu, şi a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti.

A lucrat la Agerpres începând cu 1 ianuarie 1978, având, pe parcursul anilor, funcţiile de comentator politic, redactor şef, secretar general de agenţie, iar din 15 februarie 1999, director general adjunct, până la data pensionării, 1 iunie 2009. A murit la data de 2 mai 2023, la Bucureşti.

„În perioada mandatului de director adjunct editorial, Paraschiv Marcu a transmis mai departe, cu diplomaţie şi blândeţe, meseria de jurnalist de presă de agenţie şi a încurajat neîncetat tinerii jurnalişti care au venit în acea perioadă în număr mare în Agerpres. A fost un om modest, discret, mereu gata să spună o vorbă bună şi mai ales să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie, un bun organizator, un şef mereu alături de oameni şi, nu în ultimul rând, un profesionist”, scriu jurnaliștii din agenția de presă a cărei activitate a coordonat-o Paraschiv Marcu.

Colegii din Agenţia Naţională de Presă Agerpres îşi exprimă regretele pentru pierderea suferită şi transmit sincere condoleanţe familiei.

Trupul neînsufleţit  al lui Paraschiv Marcu a fost depus miercuri, 3 mai, la capela Cimitirului Militari de pe Bd. Uverturii (în vecinătatea teatrului Masca), iar slujba de înmormântare va avea loc joi, 4 mai, la ora 13.00. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi lumină!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page