Press "Enter" to skip to content

Doliu în Biserică! Un preot de doar 48 de ani a murit chiar în Postul Paștelui

Doliu în Biserică! Un preot de doar 48 de ani a murit chiar în Postul Paștelui, după o luptă dură cu cancerul.

Un preot de doar 48 de ani a murit chiar în Postul Paștelui. Arhidiaconul Lavrentie Țurcanu și-a pierdut viața, miercuri, în data de 3 aprilie 2024, după o lungă suferință provocată de cancer. Și-a petrecut ultimii 32 de ani în rugăciune, fiind din tinerețe, de la 16 ani, în obștea Mănăstirii Neamț.

Doliu în Biserică! Un preot de doar 48 de ani a murit chiar în Postul Paștelui

Un preot de doar 48 de ani a murit chiar în Postul Paștelui. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, de la ora 10. Preotul s-a născut în data de 19 ianuarie 1976, în comuna Vinderei din județul Vaslui. A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț și a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Constanța. În data de 17 august 1992 a intrat în mănăstire, iar de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, la 30 noiembrie 1995, a fost tuns în monahism. Slujba a fost oficiată atunci de părintele arhimandrit Irineu Cheorbeja, starețul așezământului monahal de la Neamț, naș de călugărie fiind părintele protosinghel Melchisedec Romcea.

În data de 23 mai 1996, părintele Lavrentie Țurcanu a primit hirotonia întru diacon de la Preasfințitul Ioachim Vasluianul, Episcopul Hușilor, iar în data de 13 august 2017, cu prilejul sfințirii bisericii Schitului Icoana Veche, clericul este hirotesit arhidiacon de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, potrivit ziarullumina.

Lavrentie Țurcanu a fost, de-a lungul timpului, pe rând, paracliser, econom și șofer al așezământului monahal.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page